Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

dSLR Media lanceert Firmwarecheck

zaterdag 9 mei 2009, 15:21 door | 5.345x gelezen | 3 reacties

dSLR Media heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd; Firmwarecheck.nl. Via de website kun je snel de nieuwste firmware van je camera downloaden. Firmware is de software die op je camera draait om alles aan te sturen. Een update van de firmware kan kleine (en soms grote) problemen met de camera verhelpen.

Ook wordt er soms extra functionaliteit toegevoegd via een firmware update. Het is dus zeker de moeite om de firmware van je camera up-to-date te houden. Het installeren van de firmware is eenvoudig; download het firmware bestand en pak de bestanden uit op een geheugenkaartje voor je camera. Stop deze in je camera en zet je camera aan. De firmware wordt dan ingeladen.

In het menu van je camera kun je opvragen welke firmware momenteel gebruikt wordt. Vergelijk dit versienummer met de het versienummer dat genoemd wordt op de website Firmwarecheck.nl. Als het nummer daar hoger is, is het upgraden van de firmware aan te raden.

In mijn ogen is de site momenteel nog wat beperkt in functionaliteit. Wat ik een mooie toevoeging zou vinden is een e-maildienst waarbij ik als cameragebruiker op de hoogte wordt gesteld van nieuwe firmware voor mijn camera. Dat zou heel simpel kunnen met een dienst waarbij ik mijn e-mailadres achter laat en aangeef welke camera ik gebruik. Wellicht nog een mooie aanvulling op de site.

In onderstaande video legt Brian van dSLR de nieuwe meertalige website kort uit.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zaterdag 9 mei 2009 om 18:54  | reageer

  Heb de website bekeken en eerlijk te zijn: wederom een overdaad aan vele hyperlinkjes naar producenten... :(
  Als iemand daadwerkelijk redenen heeft om zijn/haar camera te flashen met nieuwere firmware, dan is hij/zij technisch bekwaam genoeg om de officiele website van de producent in de gaten te houden.... Persoonlijk heb ik een hyperlink in mijn favorieten waar ik rechtstreeks naar toe kan surfen voor de firmware-overzichten van Nikon....
  Jammer... gemiste kans imho

 2. Vaans
  Profiel Vaans schreef op zondag 10 mei 2009 om 00:59  | reageer

  @Niels: daar ben ik het niet helemaal mee eens. Natuurlijk weet ik van mijn eigen camera's ook precies wat de laatste versies zijn en waar ze te vinden zijn. Maar ik vind deze site wel aardig om als antwoord te geven op vragen die je wel eens krijgt over firmware.

  Een mail-alert zou wel aardig zijn voor degenen die wat minder op de bekende sites en feeds snuffelen.

  Wat ik echt een interessante toevoeging zou vinden is een uitleg (per merk) in jip-en-janneke taal over het waarom en het hoe. Ik denk dat daar best veel behoefte aan is.

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op maandag 11 mei 2009 om 13:23  | reageer

  Die dienst om een e-mail te ontvangen zou zeker handiger zijn. Nu moet je steeds weer daar heen gaan om het te checken. Ik heb wel eens gehoord dat het updaten van Firmware niet zou doen wanneer de camera gewoon goed werkt... Maar mij lijkt het wel logisch om het wel te doen. Ik heb het dan nog nooit gedaan...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord