Elja Trum

Dutchheaven wordt Modelpit.com

maandag 10 oktober 2011, 19:49 door | 12.246x gelezen | 6 reacties

Dutchheaven is al jaren de website waar je als fotograaf terecht kunt als je op zoek bent naar modellen. Sinds afgelopen zaterdag bestaat Dutchheaven echter niet meer; Dutchheaven gaat verder onder de naam Modelpit.com en lanceert hierbij ook een nieuwe website.

Op de vernieuwde website kunnen als vanouds modellen, fotografen en visagisten elkaar ontmoeten en afspreken voor fotosessies. Opvallende vernieuwing in de website is de 'spy'-mode. Hierdoor kun je precies zien wie allemaal een kijkje heeft genomen op je profiel en waar iedereen op de website mee bezig is.

Marco Van Loghum, de oprichter van Dutchheaven, is al jaren bezig om een nieuwe versie van de website te lanceren. Helaas duurde dit telkens langer dan hij hoopte. De nieuwe naam 'Modelpit' is gekozen omdat het beter aangeeft waar de website over gaat. De oude Dutchheaven website blijft operationeel tot 1 januari 2012. Het is echter niet langer mogelijk je daar nog te registreren.

Modelpit.com - screenshot

Het is de bedoeling dat Modelpit.com de komende periode nog verder verbeterd wordt. De livegang is nu met de 'basisfunctionaliteit'. In mijn ogen zijn er nog steeds redelijk wat punten ter verbetering op de site, maar je kunt natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Wat vinden jullie van deze vernieuwingen aan Neerlands populairste site voor contact tussen modellen, fotografen en visagisten?


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

6 reacties

 1. MartinPhili
  Profiel MartinPhili schreef op maandag 10 oktober 2011 om 22:32

  Het is zeker een verbetering ten opzichte van de oude site, die was wel heel erg gedateerd. Gadgets zijn prachtig maar de core business blijft natuurlijk ongewijzigd: het bieden van een platform waar modellen en fotografen elkaar kunnen ontmoeten.

  Hopelijk kan Modelpit deze activiteiten nog goed volhouden, er lijkt een behoorlijke verschuiving te zijn van de gespecialiseerde sites naar de sociale netwerken als Facebook. Zelf ben ik actief op Gothicmodels.nl en ook daar merk ik een teruggang in activiteiten.

  Of het een goede ontwikkeling is weet ik niet en ik weet niet eens op je het jammer moet vinden. Het is gewoon zo.

 2. Marcel
  Marcel schreef op maandag 10 oktober 2011 om 22:35

  Much too late......overigens begin dit jaar DutchHeaven al verlaten i.v.m. met het beleid aldaar.

  Ik wens ze veel succes maar mij zien ze daar niet meer.

  Marcel

 3. rbrt
  Profiel rbrt schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 17:32

  "Opvallende vernieuwing in de website is de 'spy'-mode. Hierdoor kun je precies zien wie allemaal een kijkje heeft genomen op je profiel en waar iedereen op de website mee bezig is."

  Ik doe al jaren niet meer aan modellenfotografie. Maar zo'n akelig Facebook-achtig trucje ( "Privacy is niet meer van deze tijd" ) zou voor mij al reden zijn om niet met de site in zee te gaan.

 4. MartinPhili
  Profiel MartinPhili schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 20:51

  maar.... wil je op zo'n site dan zo graag privacy? Het gaat er toch juist om dat je profiel bekeken wordt? En is het niet vreselijk interessant om te zien wie er in jou geïnteresseerd is? Je bent immers aangesloten bij zo'n site om te netwerken, niet om op een eilandje te gaan zitten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.417 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord