Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Dutchheaven wordt Modelpit.com

maandag 10 oktober 2011, 19:49 door | 13.576x gelezen | 6 reacties

Dutchheaven is al jaren de website waar je als fotograaf terecht kunt als je op zoek bent naar modellen. Sinds afgelopen zaterdag bestaat Dutchheaven echter niet meer; Dutchheaven gaat verder onder de naam Modelpit.com en lanceert hierbij ook een nieuwe website.

Op de vernieuwde website kunnen als vanouds modellen, fotografen en visagisten elkaar ontmoeten en afspreken voor fotosessies. Opvallende vernieuwing in de website is de 'spy'-mode. Hierdoor kun je precies zien wie allemaal een kijkje heeft genomen op je profiel en waar iedereen op de website mee bezig is.

Marco Van Loghum, de oprichter van Dutchheaven, is al jaren bezig om een nieuwe versie van de website te lanceren. Helaas duurde dit telkens langer dan hij hoopte. De nieuwe naam 'Modelpit' is gekozen omdat het beter aangeeft waar de website over gaat. De oude Dutchheaven website blijft operationeel tot 1 januari 2012. Het is echter niet langer mogelijk je daar nog te registreren.

Modelpit.com - screenshot

Het is de bedoeling dat Modelpit.com de komende periode nog verder verbeterd wordt. De livegang is nu met de 'basisfunctionaliteit'. In mijn ogen zijn er nog steeds redelijk wat punten ter verbetering op de site, maar je kunt natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Wat vinden jullie van deze vernieuwingen aan Neerlands populairste site voor contact tussen modellen, fotografen en visagisten?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. MartinPhili
  Profiel MartinPhili schreef op maandag 10 oktober 2011 om 22:32  | reageer

  Het is zeker een verbetering ten opzichte van de oude site, die was wel heel erg gedateerd. Gadgets zijn prachtig maar de core business blijft natuurlijk ongewijzigd: het bieden van een platform waar modellen en fotografen elkaar kunnen ontmoeten.

  Hopelijk kan Modelpit deze activiteiten nog goed volhouden, er lijkt een behoorlijke verschuiving te zijn van de gespecialiseerde sites naar de sociale netwerken als Facebook. Zelf ben ik actief op Gothicmodels.nl en ook daar merk ik een teruggang in activiteiten.

  Of het een goede ontwikkeling is weet ik niet en ik weet niet eens op je het jammer moet vinden. Het is gewoon zo.

 2. Marcel
  Marcel schreef op maandag 10 oktober 2011 om 22:35  | reageer

  Much too late......overigens begin dit jaar DutchHeaven al verlaten i.v.m. met het beleid aldaar.

  Ik wens ze veel succes maar mij zien ze daar niet meer.

  Marcel

 3. rbrt
  Profiel rbrt schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 17:32  | reageer

  "Opvallende vernieuwing in de website is de 'spy'-mode. Hierdoor kun je precies zien wie allemaal een kijkje heeft genomen op je profiel en waar iedereen op de website mee bezig is."

  Ik doe al jaren niet meer aan modellenfotografie. Maar zo'n akelig Facebook-achtig trucje ( "Privacy is niet meer van deze tijd" ) zou voor mij al reden zijn om niet met de site in zee te gaan.

 4. MartinPhili
  Profiel MartinPhili schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 20:51  | reageer

  maar.... wil je op zo'n site dan zo graag privacy? Het gaat er toch juist om dat je profiel bekeken wordt? En is het niet vreselijk interessant om te zien wie er in jou geïnteresseerd is? Je bent immers aangesloten bij zo'n site om te netwerken, niet om op een eilandje te gaan zitten.

 5. Mark de Roo
  Profiel Mark de Roo schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 21:06  | reageer

  Ik heb weinig op gehad met Dutchheaven, in al die jaren dat ik fotografeer zijn er 2 hooguit 3 mensen via dat kanaal gekomen. Het is absoluut geen onmisbare tool. De nieuwe site, ik weet het niet, men wil een betaaldienst in de markt zetten waar betere gratis alternatieven voor zijn. Denk bijv aan facebook, mensen weten elkaar daar ook te vinden.

 6. rbrt
  Profiel rbrt schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 21:34  | reageer

  @MartinPhili: ik vind privacy op élke site belangrijk. Het wordt steeds maar vanzelfsprekender dat onze informatie op slinkse wijze wordt gedeeld, zonder dat we als gebruikers daar altijd voldoende zicht op of controle over hebben. Zelf heb ik om die reden recent mijn accounts op Twitter, Google+ en Facebook verwijderd.

  Wat Modelpit betreft: netwerken doe je openlijk, door op elkaars foto's te reageren of bijvoorbeeld via een bericht een serieus voorstel te doen voor een shoot. Stiekem volgen wat iemand doet (de term "spy-mode" zegt genoeg) heeft niks met netwerken te maken. Dat is gewoon creepy.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord