Elja Trum

Eenvoudig een fotografie locatie vinden

woensdag 6 augustus 2008, 19:17 door | 33.079x gelezen | 6 reacties

Gisteren is de website foto-locatie.nl gelanceerd. Op de website kun je zoeken naar de mooiste foto locaties van Nederland. Ook kun je zelf je eigen locatie toevoegen of een reactie geven op een bestaande locatie. Met behulp van Google Maps kun je snel zien of er binnen een bepaald gebied mooie locaties zijn opgenomen. Voor gebruik van de website hoef je geen registratie te doorlopen.

Een leuk initatief, maar er moeten nog wel een boel extra locaties toevoegd worden om hier een succes van te maken. Doordat er geen registratie nodig is, is het echter eenvoudig om locaties toe te voegen.

Wat mij betreft mogen de zoekmogelijkheden op de website overigens nog wel wat uitgebreid worden (bijvoorbeeld door trefwoorden per locatie te gebruiken) en mag er meer ruimte genomen worden voor het kaartje. Ook kan het kaartje geupdate worden naar een geavanceerdere variant waarbij het doorzoeken gemakkelijker is. Maar dat zijn allemaal kleine details die wellicht in de toekomst nog opgepakt worden.

Het idee voor een database met mooie locaties vind ik in elk geval prima!
Er is overigens ook een Belgische versie beschikbaar.

Foto-locatie.nl screenshot


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. w.p.
  w.p. schreef op woensdag 6 augustus 2008 om 20:48

  de site ziet er goed uit.
  hopen dat het snel word aangevuld met meer locaties.
  leuk voor als je een onderwerp zoekt.

 2. Erwin
  Erwin schreef op woensdag 6 augustus 2008 om 20:54

  Hmmm, komt me heel bekend voor. Oh ja, het is bijna een kopie van Snapspots.nl.

 3. fotodoco
  Profiel fotodoco schreef op woensdag 6 augustus 2008 om 21:28

  De site even bekeken maar het lijkt meer op een site van bezienswaardigheden,best leuk natuurlijk om die te kunnen fotograferen,maar desbetreffende locaties kan ik ook elders vinden,dus voor mij heeft deze site geen meerwaarde (tot nog toe)

 4. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op donderdag 7 augustus 2008 om 09:48

  de site valt of staat met het aantal locaties, als deze inderdaad veel info en echt fotogeniek locaties kbied kan het een succes worden, ik heb in ieder geval al een paar locaties toegevoegd,

  FotoPeter

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord