Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Fotografie forum Fotovisie stopt per 15 juli

vrijdag 3 juli 2009, 16:45 door | 8.420x gelezen | 9 reacties

Nadat eerder dit jaar al Webfotoclub aangaf ermee te stoppen is er nu opnieuw een populaire website over fotografie die er mee op houdt; per 15 juli stopt Fotovisie.net ermee. Jammer dat er nu opnieuw een populair fotografie forum verdwijnt.

De reden (login nodig) is hoofdzakelijk de grote hoeveelheid tijd die de eigenaren kwijt zijn aan het onderhoud.

"Als we de afgelopen ca. vijf jaar bekijken, dan is dit ten koste gegaan van het sociale leven van ons beide, onze families, ontspanning, onze interesses/hobby's en niet te vergeten werk. En dat willen we liever niet meer. Minder tijd 'achter die ellendige PC' en meer tijd voor andere dingen die het leven kleuren moet ons nieuwe motto worden.", aldus eigenaren Anna en Danko.

Overigens zal de site wel blijven bestaan, maar wordt het vanaf 15 juli niet langer mogelijk om nieuwe berichten te plaatsen. Ook kan er tot die datum nog wel geregistreerd worden op de website (al heeft dat natuurlijk weinig nut). Alle nuttige informatie die reeds op de site beschikbaar is blijft dus wel bestaan.

Zelf was ik niet echt actief op het Fotovisie forum, al was het wel een van de fora die ik af en toe eens een bezoekje bracht. Jammer dat ze ermee ophouden. Anna en Danko; in elk geval bedankt voor jullie inzet!

Screenshot: Fotovisie homepage


Uiteraard zijn er nog steeds een groot aantal andere fora over fotografie te vinden. Ook heb ik reeds gehoord van nieuwe initatieven die wellicht het gat kunnen opvullen..

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Brian
  Brian schreef op vrijdag 3 juli 2009 om 17:03

  Kan het me zo goed voorstellen van ze.
  Toen wij vroeger nog een forum hadden was dat zo enorm tijdrovend, dat er gewoon geen tijd meer over was voor de rest van onze site. Ik zou ook niet snel meer een forum op de site willen hebben.

  Wel jammer dat er weer een hele populaire (en goeie) website stopt.

 2. Ger de Gram
  Profiel  Ger de Gram schreef op vrijdag 3 juli 2009 om 17:15

  @Brian In welke zin tijdrovend. Ik begrijp de beweegredenen van Anna en Danko heel goed - begrijp me niet verkeerd, maar in theorie zou 'de community' een hoop werk uit handen moeten nemen, toch? Of zie ik dat niet goed?

 3. Rudy Engels
  Rudy Engels schreef op vrijdag 3 juli 2009 om 18:16

  Verbazend is het allemaal niet. Zelf ben ik systeembeheerder maar vooral ook fotograaf. In de fotoclub hoor je het ook meer en meer: men zit meer achter zijn/haar pc dan dat men fotografeert (omdat men beter met de pc kan werken dan met het fototoestel?).
  Een ander iets is het herkauwen van informatie. Terwijl men terecht moord en brand schreeuwt wanneer men zijn/haar eigen foto op een andere site ziet, vindt men het blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld om berichten te vertalen zonder bronvermelding. Meestal komen de berichten dan van de gekende sites zoals dpreview e.a. terwijl men zogezegd uitpakt met "eigen" nieuws. Toch eens iets om over na te denken, me dunkt.

  P.S.: ik heb het hier niet over fotovisie.net daar ik nog nooit op deze site geweest ben en er dus ook geen zinnige reactie over kan geven.

 4. Bart
  Profiel Bart schreef op vrijdag 3 juli 2009 om 18:22

  @Ger de Gram: er is helaas veel werk van die de gebruikers van het forum veroorzaken (bijv. iemand doet vervelend, spammers, andere support). Je kunt dan moderaters aanstellen, maar het blijft iemand's taak.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.525 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord