Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotoshootklachten.nl; meldpunt voor modellen

woensdag 14 maart 2012, 22:13 door | 8.153x gelezen | 2 reacties

Er is een nieuw meldpunt geopend voor modellen die na aanleiding van een fotoshoot een klacht hebben; Fotoshootklachten.nl. Modellen kunnen er tevens terecht om tips te lezen hoe ze veilig online actief kunnen zijn als model. Voor fotografen staat er op de website een pagina met tips voor de omgang met modellen.

Als fotograaf heb je natuurlijk de verantwoordelijkheid om goed met je modellen om te gaan. Veel modellen zijn jonge dames; een kwetsbare doelgroep. Fotoshootklachten.nl is een samenwerkende organisatie tussen Photoplace Nederland, Dutch Model info, Frank Doorhof als ambassadeur en Topmodel Petra Nijmeijer als vertrouwenspersoon voor de modellen.

Op de website zijn ook een aantal verhalen van modellen te lezen. Zeker voor jonge modellen leerzame verhalen om te lezen hoe het mis kan lopen en wat wel en wat niet normaal is gedurende een fotoshoot.

Fotoshootklachten.nl

Wat mij betreft mag de informatie op de website nog aardig uitgebreid worden. Momenteel is het allemaal nog een beetje summier. Ik ga er van uit dat er de komende periode nog meer tips en ervaringen zullen verschijnen om van de website echt een leerzame bron voor modellen (en fotografen) te maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 15 maart 2012 om 13:19  | reageer

  Het zal nog wel groeien, neem ik aan. Wel een goed initiatief denk ik, er zijn er genoeg die het verpesten voor anderen in dat wereldje.

 2. Auke
  Profiel  Auke schreef op donderdag 15 maart 2012 om 14:21  | reageer

  Het blijft wat stil in de reacties, dus ik gooi maar ff de knuppel in het hoenderhok.

  De aandacht voor het onderwerp en de preventieve werking vind ik goed aan het initiatief. Of de website een succes wordt? Ik weet het niet hoor. De informatie op de website is niet nieuw, meer een verzameling van algemene tips die al op de diverse modellen- en fotografen sites staan.

  Wat is nu precies het doel van de website? Intermediair zijn tussen slachtoffer en de politie? Wordt het een publieke schandpaal voor foute mensen? Of blijft het bij sec informatie verschaffen?

  Het is een heel serieus onderwerp waarin beide partijen behoorlijk beschadigd kunnen worden. Voorzichtigheid is daarom geboden. Het verdient de aanbeveling de missie van de (mensen achter de) website en de werkwijze die ze hanteert bij het indienen van klachten beter uit te leggen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord