Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Gemiddeld gezicht is mooi

maandag 18 december 2006, 19:45 door | 24.905x gelezen | 1 reactie

Eerder berichtte we al dat het gemiddelde van veel foto's interessant kon zijn. Dit blijkt ook op te gaan voor een gemiddeld gezicht. Op de website Faceresearch.org kun je een gemiddelde samenstellen uit gezichten.

Door een aantal gezichten te selecteren kun je zelf een samengesteld gezicht creŽren. Ook is het mogelijk zelf foto's te uploaden en je eigen gezicht te middelen.

Alhoewel de uitleg er simpel uitziet lijkt het me toch een behoorlijk complex stukje programmatuur. De site is overigens een initiatief van twee experimentele psychologen die beide aan de Universiteit van Aberdeen (Schotland) werken.

Helemaal de moeite van het bekijken waard zijn de prototypes, waarbij o.a. vrouwelijke beroemdheden gecombineerd zijn.

Gemiddeld gezicht
Twee voorbeelden van gemiddelde gezichten


Bron: Marketingfacts

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Dex
    Dex schreef op maandag 18 december 2006 om 20:24

    Volgens mij is hetgeen wat mooier is het feit dat oneffenheden in de huid (rimpels en minder mooi gekleurde plekken) weg worden gevaagd. Volgens mij is het niet echt een gemiddelde.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord