100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

'I Found Your Camera' Project

dinsdag 22 juli 2008, 20:20 door | 6.003x gelezen | 6 reacties

ifoundyourcamera.net is een weblog waarop foto's geplaatst worden die gevonden zijn in camera's of op (opslag)media. De foto's zijn over de gehele wereld gevonden en het betreft zowel film als digitale beelden. Wanneer je jezelf of een kennis herkent op de foto kun je de camera retour krijgen. Een bijzonder project gebaseerd op de hulp van eerlijke mensen.

Het idee achter de website is dat de eigenaar van de verloren camera niet alleen zijn bezit terug krijgt, maar vooral de gemaakte foto's. De gemaakte beelden zijn doorgaans niet simpelweg over te maken. In veel gevallen betreffen het foto's van vakanties, maar ook foto's van bruiloften zijn gevonden.

Het Ifoundyourcamera blog bestaat pas een paar maanden, maar een eerste succesvolle hereniging met een foto en de eigenaar heeft al plaats gevonden. Ik vind het een prachtig concept en ga er zeker aan denken mocht ik ooit eens een camera of geheugenkaartje vinden of kwijtraken.

Onderstaande video legt het concept nog wat breder uit.Bron: Lifehacking

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op dinsdag 22 juli 2008 om 21:50  | reageer

  Nobel streven en idee! Zeker zo voor de zomervakantie!
  "vroeger" met de analoge camera was vaak de eerste opname een kaartje met daarop je NAW-gegevens... Nu met digitale camera's is het lastiger (sneller te wissen).

 2. Bart
  Profiel Bart schreef op woensdag 23 juli 2008 om 12:25  | reageer

  Mooi initiatief.
  Op zich kun je ook je NAW gegevens op een geheugenkaartje labelen. Of zou dat niet goed werken?

 3. Bart
  Profiel Bart schreef op woensdag 23 juli 2008 om 12:26  | reageer

  De reactie van mij hierboven sloeg overigens op het NAW idee van Niels, niet op de site (want die is natuurlijk vooral voor mensen die hier niet aan denken).

 4. libeco
  Profiel libeco schreef op woensdag 23 juli 2008 om 18:25  | reageer

  Op zich een nobel streven, maar ook een manier voor de kwaadwillende om aan een goedkope camera te komen. Ik zag vorige week op een andere site al een link naar dit initiatief en toen viel me op dat er een oproep werd gedaan voor een gevonden camera. Aan de hand van enkele foto's zou de eigenaar zich moeten melden en zeggen welk type camera het was. Met andere woorden: een blik op de EXIF-gegevens en je hebt een camera. Of ga ik nu weer te veel uit van het slechte in de mens?

 5. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op donderdag 24 juli 2008 om 18:41  | reageer

  Controle kan natuurlijk ook met het opvragen van het serienummer van de camera (analoog of digitaal): een vraag aan degene die meldt zijn/haar camera kwijt te zijn zou kunnen zijn: "mail mij je serienummer" aan de eerlijke vinder. Dan moet je heel veel geluk hebben wil je de combinatie correct hebben....

 6. libeco
  Profiel libeco schreef op donderdag 24 juli 2008 om 22:25  | reageer

  Ik denk alleen niet dat veel eigenaars van p&s camera's hun serienummer hebben opgeschreven of gewoonweg uit hun hoofd geleerd hebben. Ik denk dat deze website vooral voor p&s camera's gebruikt zal worden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord