Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

InMyBag; gluren in de fototas van fotografen

woensdag 12 maart 2014, 22:53 door | 6,113x gelezen | 12 reacties

Op de website InMyBag.net kun je meekijken in de fototas van andere fotografen. Elke dag tonen zij de inhoud van de tas van een fotograaf. De artikeltjes worden niet alleen voorzien van een fotootje van de tas en een beschrijving van de inhoud, ook toont de fotograaf één van zijn of haar favoriete foto's en vertelt hij of zij over wat ie doet en met welke instelling.

Inmybag david crane

Er komen allerlei verschillende fotografen voorbij, van trouwfotograaf tot landschapfotograaf, van amateur tot bekende professionals. Al met al interessant leesmateriaal. Uiteraard kun je ook zelf de inhoud van jouw eigen tas delen op de site.

Bron: Photocritic

101 Tips voor Perfecte Portretfoto's

Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Benny
  Profiel Benny schreef op donderdag 13 maart 2014 om 00:51

  Hoi,

  Waarom zou ik invredesnaam zeggen wat erin mijn tas of wat dan ook zit...!? Weleens aan het dieven gilde gedacht...

  Benny

 2. Brian
  Brian schreef op donderdag 13 maart 2014 om 08:48

  Ben het helaas wel met Benny eens.
  Ik kan me wel voorstellen dat je iedereen iets laat vertellen over een specifiek stuk gereedschap dat gebruikt wordt, zoals ik bijvoorbeeld heel erg veel doe met een reflectiescherm of zo. Maar om nu de gehele inhoud van mijn fototas online te bespreken.

  Ik betwijfel ook of je verzekering dat wel een goed idee vind. Je bent immers verplicht om als goed huismeester over je spullen te waken, niet om ze te etaleren.

 3. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op donderdag 13 maart 2014 om 13:21

  En hoe maak je dan foto's? Dan zul je toch echt je camera uit je tas moeten halen...
  Het dieven gilde heeft meer kennis van zaken dan jij denkt en herkent fototassen. Daarnaast: hoe anoniem ben jij op internet? Plaats jij foto's van jezelf online? Heb je facebook? De omvang van apparatuur is waarschijnlijk redelijk eenvoudig te achterhalen. Maar zolang jouw internetleven niet direct duidelijk te zien is in real life, zal het allemaal wel meevallen.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 13 maart 2014 om 13:53

  Volgens mij wordt het hele dievengilde hier zwaar overschat.
  Alsof een dief op een internationale site als inmybag.net gaat kijken of er toevallig een Nederlander in staat waarvan hij kan achterhalen dat deze in de buurt woont.

  Het is veel gemakkelijker om als dief gewoon 's avonds door een woonwijk te rijden en te kijken waar geen licht brand en daar dan in te breken. Dan vind ie wellicht niet jou goed gevulde fototas, maar vast wel een mooie televisie, een tabletcomputer (of twee) en wat juwelen. Dat levert hem met veel minder moeite genoeg op om een geslaagde avond te hebben.

  Maar als je liever niet deelneemt aan een dergelijke site is er natuurlijk ook niemand die je dwingt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.400 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.400 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.