Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Inspiratie via #mijnlens en #mijnfoto

donderdag 15 maart 2012, 22:49 door | 5.867x gelezen | 2 reacties

Op internet kom je vaak de leukste initiatieven tegen die je weer aan kunnen zetten voor nieuwe inspiratie voor foto's. Twee aan elkaar gerelateerde voorbeelden zijn #mijnlens en #mijnfoto. Hierbij geven fotografen in blogs aan wat hun favoriete objectief of foto is.

#mijnlens


Henk-Jan Winkeldermaat heeft al jaren succesvol een #mijnmoment reeks op zijn website waarbij rond het nieuwe jaar anderen vertellen wat hun moment van het afgelopen jaar was. Interessant om te lezen en Henk-Jan bedacht dat het ook wel leuk zou zijn om een #mijnlens te starten.

Hierbij moet je in 100 woorden je favoriete objectief beschrijven. Uiteraard wil Henk-Jan daar ook foto's bij geschoten met dat objectief. Hij heeft al een aardige lijst met #mijnlens inzendingen. Je kunt zelf ook nog deelnemen!

#mijnfoto

#mijnfoto


Robbie Veldwijk werd geïnspireerd door het #mijnlens idee en startte een variant; #mijnfoto. Hierbij is het idee dat je een topfoto kiest uit je collectie en in 150 woorden aangeeft waarom nu juist die foto voor jou op één staat.

Het is leuk te zien welke foto er bij de #mijfoto inzendingen zijn gekozen en waarom dat volgens die fotograaf zijn beste foto is. Vooralsnog zijn er acht inzendingen te vinden op de website van Robbie en meer is welkom.

Zelf heb ik me ook nog voorgenomen voor beide thema's een foto in te sturen. Binnenkort dus even in Lightroom duiken mijn beste foto's te selecteren. Da's nog best een lastige keuze..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. aradilon
  aradilon schreef op donderdag 15 maart 2012 om 23:10  | reageer

  Ik heb aan de mijnfoto van Robbie meegedaan omdat ik het zo'n slim idee vond, en het is inderdaad niet simpel om je beste foto te kiezen! En het is ook leerrijk want je moet eerst en vooral je beste foto vinden en dan nog eens uitleggen waarom dat zo is, ik raad het aan iedereen aan!

 2. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op vrijdag 16 maart 2012 om 08:44  | reageer

  Leuk artikel, bedankt Elja! Op dit moment staan er acht op maar ik heb er nog meer dan 8 klaar staan, deze zullen geleidelijk op mijn blog te vinden zijn en zo een hele grote lijst moeten worden. Ik weet dat dat gaat lukken want iedereen reageert er positief op, dus dat gaat goed komen! Dit artikel zal daar alleen maar positief aan bijdragen! Nogmaals bedankt!

  En voor alle lezers! Ik ben echt reuze benieuwd naar jullie top 3!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord