Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Investeer in een model; Beauty Holding

woensdag 12 november 2008, 19:25 door | 7.258x gelezen | 1 reactie

Mocht je helemaal weg zijn van een model dat je regelmatig voor de camera krijgt, dan is er nu een manier om hem of haar te helpen verder te komen in de modellenwereld. De nieuwe website Beauty Holding biedt de mogelijkheid te investeren in modellen. Zodra er 10.000 dollar is verzameld wordt het model naar Parijs, Milaan, New York of London gevlogen voor een professionele fotoshoot.

Hiermee wordt een portfolio samengesteld die wordt aangeboden aan verschillende grote modellenbureau's. Voor het model wordt voor drie maanden accommodatie vergoed. Het is de bedoeling dat het model na deze maanden in staat is zelf voldoende inkomen te hebben om de accommodatie aan te kunnen houden.

Als investeerder kun je een bedrag van minimaal 1 dollar inleggen. Gedurende het eerste jaar managed Beauty Holding het model en gedurende het jaar staat het model de helft van haar inkomsten af aan het bedrijf. Deze inkomsten worden -naar ratio- verdeeld onder de investeerders in het model. Als investeerder heb je dus de kans de inleg terug te verdienen of zelfs aan het model te verdienen.

Momenteel is de Nederlandse Sandra Bakker al goed op weg naar haar 10.000 dollar investering. Grappig is ook dat je kunt zien wie er allemaal in haar investeert en hoeveel. En Duitse investeerder heeft een bedrag van maar liefst 1.300 dollar op haar ingezet. Nederlandse sponsers zitten nog niet tussen haar investeerders..

Het concept heeft veel weg van de succesvolle website Sell a band waarbij in een band geļnvesteerd kan worden. Deze website heeft al een aantal succesverhalen van bands die via de website doorgebroken zijn.

Het idee voor Beauty Holding is op zich leuk, maar ik vraag me af hoe de uitvoering straks in de praktijk zal gaan lopen. In elk geval een interessant concept.

Beauty Holding


Bron: Nu.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Reinoud
    Profiel Reinoud schreef op woensdag 12 november 2008 om 19:43  | reageer

    Ik mis

    "Pas op! lees de financiele bijsluiter bij dit produkt. Daarin staat dat het risico van dit produkt zeer hoog is" knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord