100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Jouw foto's in Google Earth dankzij Panoramio

zondag 9 december 2007, 11:47 door | 27.651x gelezen | 4 reacties

Wanneer je rond aan het kijken bent in het populaire Google Earth kom je over de hele wereld kleine camera symbolen tegen. Wanneer je hierop klikt verschijnt er een foto van de betreffende locatie. Het is erg eenvoudig om ervoor te zorgen dat ook jouw foto's op deze manier getoond worden aan iedere Google Earth gebruiker. Upload je foto op de website Panoramio en voorzie ze van de juiste locatie en omschrijving.

Uiteraard moet je foto wel aan enkele eisen voldoen om opgenomen te worden in de Google database. Zo moeten mensen of auto's niet het hoofdonderwerp zijn, heeft ook het uploaden van een close-up weinig zin en moet de foto uiteraard buitenshuis genomen zijn. Kwalitatief worden er ook nog wat eisen gesteld, maar als ik zo kijk naar een aantal foto's die op Google Earth te vinden zijn is de standaard niet al te hoog. Daar heeft de gemiddelde fotografie hobbyist geen enkele moeite mee. Wat mij betreft mogen de eisen nog wel wat hoger op het vlak van compositie en belichting.

Overigens heeft Google blijkbaar ook het liefst foto's die niet van een tijdelijke aard zijn. Zo werden twee foto's waarbij de boel ondergesneeuwd was niet opgenomen. Ook kan ik mee voorstellen dat ze liever foto's hebben met een grote scherptediepte. Al te creatieve foto's kun je maar beter niet uploaden.

Nadat je een aantal foto's geupload hebt moet je wel het nodige geduld hebben voordat ze terug te vinden zijn in Google Earth. Omdat de foto voor plaatsing nog beoordeeld wordt door een persoon kunnen er een paar maanden voorbij gaan voordat de foto erop staat. Wel kun je al direct je eigen foto's bekijken in Google Earth door een op de site aangeboden bestand in te laden.

Het is in elk geval een leuke manier om je foto's te publiceren waarbij je direct een groot publiek beschikbaar hebt. Wanneer je zelf ergens op vakantie gaat is het overigens ook erg nuttig om vooraf alvast de mooiste plekjes te bekijken. Het geeft je vaak een aardige indruk van een bestemming.

Je foto in Google Earth
Mijn werkplek op de foto in Google Earth

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. MichaŽl de Bondt
  MichaŽl de Bondt

  Geinig dat je hierover schrijft. Heb ooit ook twee foto daar geüploaded, maar kon ze niet meer terug vinden. Vandaag weer gekeken en er stond er één bij! Beide foto's zijn buiten Google Earth hier te bewonderen.

  Gave foto trouwens, van 't kantoor. knipoog

 2. David
  Profiel David schreef op maandag 10 december 2007 om 09:05  | reageer

  Zo! Leuke werkplek.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 10 december 2007 om 22:33  | reageer

  @David; inderdaad zit ik daar helemaal niet verkeerd. knipoog

 4. Marjan Trum
  Marjan Trum schreef op maandag 10 december 2007 om 23:07  | reageer

  Ik ben wel eens bij je kantoor geweest maar ik wist niet dat het zo mooi was. De voorkant van het huis zie je niet als je aan komt rijden en als je er langs rijdt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord