Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Kixks; modellensite voor naaktfotografie

zondag 3 augustus 2008, 23:58 door | 20.059x gelezen | 8 reacties

Namens Dutchheaven ontving ik een e-mail over een nieuwe website waarop modellen en fotografen elkaar kunnen ontmoeten. Deze website draagt de naam Kixks en richt zich specifiek op glamour, naakt en adult modellen. Kixks is daarmee een modellensite voor modellen die net wat verder gaan dan de modellen op Dutchheaven en vele vergelijkbare websites.

Deze nieuwe site is gebaseerd op de broncode van Dutchheaven, maar wordt niet door hun beheerd. Als fotograaf kun je gratis inschrijven op de website en net als bij Dutchheaven is legitimatie verplicht. Fotografen die reeds een account hebben bij Dutchheaven hoeven bij Kixks niet opnieuw hun identificatie in te sturen.

Of er ook echt behoefte is aan een dergelijke website vraag ik me af. Op Dutchheaven kun je ook al modellen vinden voor bijvoorbeeld naaktfotografie. Door de specialisatie op Kixks zal de website ook wel de nodige extra ongewenste bezoekers aantrekken.

Tussen de foto's die te zien zijn op de website komen zo nu en dan ook tamelijk foute -als je het mij vraagt- foto's voorbij (denk aan uit lichaamsdelen stekende objecten). Gelukkig is er ook een boel moois te vinden. Voordeel op deze website is voor fotografen natuurlijk wel dat ze niet zo voorzichtig hoeven te informeren of naaktfotografie mogelijk is. En wellicht trekt het de vervelende bezoekers ook wel weg bij Dutchheaven.

Meer over de werkwijze van Kixks vind je hier.

Wat denken jullie over de opzet van Kixks?

Kixks screenshot


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Rob
  Rob schreef op maandag 4 augustus 2008 om 10:32

  Standaard phpnuke.org script komt op mij niet heel serieus over.

 2. MarcelG
  MarcelG schreef op maandag 4 augustus 2008 om 13:00

  Kom op zeg...dit is gewoon een ransparadijs...2 keer gerefreshed op kixks, en 2 keer behoorlijke x-rated content met diverse attributen in diverse lichaamsholten...
  Dit is natuurlijk óók een aspect van fotografie, maar om nou te zeggen dat dat op de frontpage moet...

 3. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op maandag 4 augustus 2008 om 18:04

  Niet echt m'n ding, die site.
  En eerste 'previews' die daar zichtbaar zijn nodigen mij niet uit in elk geval.
  Vind het (to be honest) goedkoop overkomen. Denk dat je als (aankomend) model op serieuzere site(s) gevonden wil/kan worden....
  Maar ja: dat is MIJN (bescheiden) mening....

 4. Margo
  Profiel Margo schreef op maandag 4 augustus 2008 om 20:53

  Heeft meer met vlees dan met fotografie te maken!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord