Elja Trum

Masterreview; laat je foto beoordelen door een expert

woensdag 7 mei 2014, 23:45 door | 6.279x gelezen | 11 reacties

Gisteren is Masterreview.nl gestart; een website waarop je jouw foto's door een expert kunt laten beoordelen. Op de site kun je momenteel uit 28 experts een keuze maken wie jouw foto's gaat beoordelen. Prijzen starten bij 29 euro, maar de eerste 500 deelnemers krijgen het eerste jaar 50% korting.

Je kunt kiezen uit een basis review, een premium review of een live review. Bij de basisreview kun je zelf niet kiezen welke meester jouw foto;s beoordeelt. Dit kun je bij een premium review wel zelf bepalen. De live review geeft je een live consult van 1 uur via internet of telefoon.

Masterreview

Heb je geen live review, dan neemt de master een screencast op waarbij je mee kunt kijken op zijn scherm terwijl je foto's beoordeeld worden. Benieuw naar hoe zo'n review er uit ziet? Op de site zijn een aantal voorbeeld reviews te vinden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

  1. Harry
    Harry schreef op donderdag 8 mei 2014 om 10:41  | reageer

    Experts? Ik schrok toch even van de portfolio van enkele 'experts' die zich bij dit collectief hebben aangesloten. Die zouden van een aantal van hun collega's best veel kunnen leren. Gelukkig is dit maar mijn mening en kunnen anderen hier geheel anders tegenaan kijken.

  2. ldoetje
    ldoetje schreef op donderdag 8 mei 2014 om 12:53  | reageer

    Helemaal met Harry eens

  3. Metin Fotografie
    Metin Fotografie schreef op donderdag 8 mei 2014 om 17:21  | reageer

    Dat is "grappig", Master Joop Van Reeken is mijn oude fotografie leraar. :D

  4. martinphili
    Profiel martinphili schreef op donderdag 8 mei 2014 om 20:08  | reageer

    hmpf, en dan zegt zo'n master in dit jaar desch Heeren dat een model geen tatoeages zou moeten hebben.
    Sorry, maar dan haak ik af.

  5. gast schreef op donderdag 8 mei 2014 om 21:27  | reageer

    wat een kansloze site. Je maakt me niet wijs dat mensen er geld voor over hebben voor deze flutmeningen.

  6. Daan
    Profiel Daan schreef op vrijdag 9 mei 2014 om 09:55  | reageer

    Hoe gaat men beoordelen op eigen smaak en voorkeur of zijn er nog algemeen punten waarop ze beoordelen. Als ik van sommige de foto's bekijk dan heb ik bij aantal mijn vraagtekens.

    Mijn advies voor de gene die advies/meningen willen hebben over een foto en tips hoe deze te verbeteren. Ga opzoek naar goed fotografie forum en plaats daar een foto en vraag daar om tips hoe de foto te kunnen verbeteren. Is gratis. En er zwerven genoeg mensen met kennis rond die je kunnen helpen.

    Zelf zou ik geen foto insturen naar deze master site. En helaas de site ook afraden in mijn omgeving.

  7. Diana
    Diana schreef op zondag 11 mei 2014 om 12:02  | reageer

    Ik ben het er mee eens dat niet alle reviews die te horen zijn op de site even goed zijn. Wel heb ik de stap genomen, toch wel interessant 50% korting! Dus heb ik foto's ingestuurd en heb er een review op gekregen, door Luuk Huiskes. Ik ben daar zeer over te spreken, kan daar zeker wat mee. Goede en duidelijke en persoonlijke feedback daar had ik dan ook om gevraagd. Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn fotografie en de zwakke plekken daarin.
    Nu kan ik na al lange tijd zoekende te zijn om naar verbetering, verder, ben super gemotiveerd!
    Voor mij zeker voor herhaling vatbaar, mooi dan ook dat de korting voor een heel jaar is.
    Ik zou het zeker wel een ieder aanraden.

  8. mecx
    Profiel mecx schreef op zondag 11 mei 2014 om 18:40  | reageer

    klinkt eerder als een gaatje in de markt vullen om een extra centje te verdienen (tenminste zo komt het bij mij over), verder is het interessant voor diegene die hier behoefte aan heeft en daar voor wil betalen. En die keuze staat eenieder vrij. In mijn ogen staat dat dan nog eens helemaal los van kwalificatie in deskundigheid en professioneel oordeel. Tegenwoordig wordt de fotografiewereld overspoeld met een groot en inmiddels onoverzichtelijk scala aan trainingen, deskundigen, live uitzendingen, blogs, boeken, e-books, etc. etc. Pik datgene eruit dat voor jou interessant is, en laat anderen in hun waarde vrolijk

  9. geer janssen
    geer janssen schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 12:32  | reageer

    Waarom niet gratis? Kijk naar mijn site (geer.exto.nl) denk je ik wil wel wat kennis delen of lekker even samen op pad oke, mail me, vind je mijn werk niet goed, is ook oke dan ga je op zoek naar een persoon die je wel aanspreekt alles lekker losjes zonder bla bla van "kenners"
    Groetjes Geer

  10. bhonhoff
    Profiel bhonhoff schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 13:41  | reageer

    Misschien een oud advies:
    Of je kunt je gewoon aansluiten bij een foto-club. Leer je niet alleen van je eigen fouten maar ook van die van anderen. En nog goedkoper ook..

  11. geerjanssen
    Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 20:35  | reageer

    Wel hoop ik dat dit stukje een vervolg heeft, hoeveel mensen hebben geld betaald voor advies?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.710 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord