Elja Trum

Mybestshot.com; fotosite voor alleen je beste foto

donderdag 15 december 2011, 21:21 door | 7,483x gelezen | 8 reacties

Op de meeste fotosites is het de bedoeling dat je jouw account snel vult met tientallen, of zelfs duizenden, foto's. De insteek van mybestshot.com is anders; upload alleen je beste foto. Je kunt op de site maar één foto plaatsen. Een frisse insteek.

Ik vind het een grappig concept en theoretisch zou het een mooie collectie met prachtige foto's kunnen worden. De kwaliteit van de foto's die er nu op staan valt me helaas wat tegen. Dat heeft volgens mij twee redenen: de site heeft te weinig tijd in promotie gestopt en als je jouw beste foto plaatst dan geef je deze gelijk vrij onder een creative commons licentie.

Met zo'n licentie is op zich niks mis, maar de gebruikte licentie geeft iedereen die het maar wilt de vrijheid jouw foto commercieel te gebruiken. De enige voorwaarde is daarbij dat je naam vermeldt wordt. Voor veel fotografen is dat te minimaal. Het was beter geweest als je zelf als fotograaf kon kiezen tussen een aantal licentievormen.

Wat de promotie betreft; de site is sinds 30 mei live en er zijn pas 53 foto's op geplaatst. Ik kwam de site ook nu pas voor het eerst tegen. Mybestshots.com is door een Nederlander opgezet; Rick van Haasteren. Ik ben benieuwd wat jullie van de site vinden..

Mybestshot.com screenshot

Bron: Photography Blog


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op donderdag 15 december 2011 om 22:05

  De look & feel van de site is een beetje karakterloos; het concept blijft interessant, echter.
  Maar ik zie mezelf er niet iets opzetten zolang Creative Commons verplicht is. Niet vanwege het principe, maar omdat het geen nut heeft voor deze toepassing.

 2. Rick van Haasteren
  Rick van Haasteren schreef op vrijdag 16 december 2011 om 09:24

  Goede tip wat betreft het zelf kunnen kiezen van de licentie! We gaan hier mee aan de slag.

 3. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op vrijdag 16 december 2011 om 12:15

  Rick, kun je uitleggen waarom je in eerste instantie hebt gekozen voor de CC licentie? Ik vind dit een eigenaardige keuze.

  Verder, mocht je meerdere licenties mogelijk willen maken dan is het wel zaak de exacte licentie goed duidelijk bij elke specifieke foto te vermelden, zodat niet per abuis foto's met copyright alsnog worden gebruikt door mensen die denken dat alles wat op de site staat zo gebruikt mag worden.

 4. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op vrijdag 16 december 2011 om 13:51

  Ontzettend leuk idee, uitvoering en design kan overtuigender. Vergelijk alleen al het siteontwerp met dat van 500px en je ziet toch een groot verschil in professionaliteit.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.819 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.819 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.