Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nieuwe domeinextensies voor fotografen beschikbaar

donderdag 13 februari 2014, 22:57 door | 7.689x gelezen | 3 reacties

Als je als fotograaf op zoek bent naar een leuke domeinnaam, dan kan dat tegenwoordig wel lastig zijn. Erg veel domeinnamen zijn gewoon al in gebruik. Er zijn nu echter nieuwe zogenoemde 'generieke top level domeinen' beschikbaar gekomen waardoor er weer meer keuze is.

Een top level domein is de domeinextensie, zoals .nl en .com. Naast deze bestaande domeinextensies komen er nu nieuwe waarvan sommige ook relevant zijn voor fotografen. Zo kun je nu domeinnamen registreren met de extensie .photography, .camera of .gallery.

Je kunt zo bijvoorbeeld jouwnaam.photography registreren waarop je een website met jouw fotografie plaatst. De domeinnamen zijn wel duidelijk gericht op de Engelstalige markt. Het is overigens ook mogelijk een top level domeinnaam te kopen, maar dan moet je wel ruim twee ton meebrengen (en jaren geduld hebben).

Een .photography domeinnaam heb je al voor zo'n 20 euro per jaar. Momenteel bieden nog niet alle hostingproviders in Nederland deze nieuwe generieke top level domeinextensies aan, maar je kunt bijvoorbeeld terecht bij Argeweb. Ook op internationale sites kun je terecht, bijvoorbeeld bij Namecheap (waar je een paar euro goedkoper uit bent per jaar).

Photography gtlds

Wil je niet je naam registeren, maar iets algemener dan is de kans groot dat je al achter het net vist. Uiteraard zijn ook op deze nieuwe domeinextensies al flink wat domeinkapers op de kust.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. hypofocus
  Profiel hypofocus schreef op vrijdag 14 februari 2014 om 10:47  | reageer

  Ik kreeg het bericht inderdaad van mijn host provider.
  Maar ik vraag me af of dit echt zal gaan aanslaan en of het verstandig/belangrijk is om je eigen domein ook met .photography te gaan registreren...

  Unieke kans voor de hosting providers om weer wat extra geld te verdienen.
  Op internet kan ik nog niet heel veel ervaringen of adviezen vinden over de nieuwe extensies.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 14 februari 2014 om 12:21  | reageer

  Tja, het zal er vanaf hangen hoeveel 'wij' het gaat gebruiken. Als veel fotografen met een .photography extensie gaan werken dan wordt het vanzelf gemeengoed en is de kans aanwezig dat Google op een gegeven moment zelfs voorrang gaat geven aan deze extensie wanneer iemand zoekt op fotograaf.

  Voorlopig zal je .nl domeinnaam veel belangrijker zijn voor klanten dan een nog erg onbekende (en Engelstalige) .photography.

 3. Daan
  Profiel Daan schreef op vrijdag 14 februari 2014 om 17:01  | reageer

  Heb deze van de week aangeschaft. Met redirect naar huidige site.
  http://wagner.photography

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord