[url=http://www.fototool.nl/]Fototool.nl[/url] is een website waarop je eenvoudig online je foto's kunt bewerken. De tool gebruikt Java om zijn werk te doen, dus mocht je dat nog niet geïnstalleerd hebben dan wacht je eerst nog een korte download. Fototool kan gebruikt worden om een aantal eenvoudige bewerkingen uit te voeren op foto's zoals verkleinen, uitsnijden, verscherpen, roteren, contrast en helderheid aanpassen en diverse filters toepassen. Dit alles met gebruik van een eenvoudige een nette user-interface ">
Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Online je foto's bewerken met Fototool.nl

vrijdag 22 september 2006, 23:58 door | 20,044x gelezen | 0 reacties

Fototool.nl is een website waarop je eenvoudig online je foto's kunt bewerken. De tool gebruikt Java om zijn werk te doen, dus mocht je dat nog niet geïnstalleerd hebben dan wacht je eerst nog een korte download.

Fototool kan gebruikt worden om een aantal eenvoudige bewerkingen uit te voeren op foto's zoals verkleinen, uitsnijden, verscherpen, roteren, contrast en helderheid aanpassen en diverse filters toepassen. Dit alles met gebruik van een eenvoudige een nette user-interface.

Helaas is de werking (nog) niet perfect. Mijn eerste probeersel met de tool resulteerde al binnen een paar minuten in een 'out of memory' melding die zichzelf bleef herhalen. De enige manier om de tool weer aan de praat te krijgen was de boel met behulp van de taskmanager te sluiten en het opnieuw te proberen.

Los van dit soort kleine losse eindjes werkt het erg aardig en kun je een aantal leuke bewerkingen uitvoeren op je foto's. De verschillende manieren waarop je het eindresultaat kunt opslaan (online, op je eigen computer of versturen van de foto via email) zijn praktisch en werken prima.

Voor een online tool heeft Fototool veel mogelijkheden. Uiteraard vallen de mogelijkheden in het niet vergeleken met een fotobewerkingsapplicatie op je desktop (zoals het gratis Paint.net). Desondanks kan deze editor zo nu en dan wellicht van pas komen..

afbeelding
Fototool.nl in actie


Alternatieve online fototools:
- Fotoverkleinen.nl
- Phixr
- Creating online Photo editor
- PXN8.com
- MyTheme Photo editor

Bron: De Digitale Revolutie


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.881 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.881 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.