Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Op internet weet iedereen het altijd beter

dinsdag 24 oktober 2006, 23:39 door | 6.157x gelezen | 1 reactie

Op veel fora over fotografie worden geplaatste foto's vaak meedogenloos afgekraakt. Zelfs opnamen die linea recta in een boek of goedverkopend magazine geplaatst kunnen worden krijgen soms het vreemdste commentaar. Iemand ontdekt een vreemde reflectie, of die arm is toch wel iets overbelicht.

Als fotograaf moet je stevig in je schoenen staan om je werk op fora te publiceren. Er is altijd wel iets dat volgens iemand beter kan. Regelmatig krijg je uiteraard ook nuttig commentaar, maar hoe goed je foto ook is, er is altijd wat op aan te merken. Niet in de minste plaatst door fotografen die zelf nog niet half zo goed kunnen fotograferen.

Mike Johnston heeft op The Online Photographer een grappig artikel geplaatst over dit verschijnsel. Hij heeft fictief commentaar geplaatst bij enkele foto's van gerenommeerde fotografen als Bill Brandt, Irving Penn en William Eggleston.

Een erg leuk artikel en niet ver van de werkelijkheid!

Eerlijkheidshalve moet ik natuurlijk toegeven dat ik zelf ook wel eens commentaar geef op foto's die dat wellicht niet verdienen. Daarnaast zijn er ook kunstwerken genoeg (zeker in de fotografie, maar denk ook eens aan abstracte schilderijen) waarbij ik persoonlijk ook geen hoge pet op heb van de kunstenaar.
Ook bij deze foto's ben ik soms geneigd het met het fictieve commentaar eens te zijn..

Wie bepaalt eigenlijk of iets kunst of rommel is?

Bron: The Online Photographer

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian DSLR.nl
    Brian (DSLR.nl) schreef op woensdag 25 oktober 2006 om 10:28  | reageer

    Whahaha, Spreek je uit ervaring?

    Ik in elk geval wel. Ik publiceer met enige regelmaat op Zoom en het valt me daar op dat er inderdaad behoorlijk wat azijnpissers mijn foto's beoordelen. Ik trek me er weinig van aan want ik weet dat mijn foto's door anderen wel mooi gevonden worden, anders zou ik er mijn brood niet mee kunnen verdienen.

    Dusssss... Trek het je niet aan. Doe je ding en publiceer elke foto die jou zelf aanspreekt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord