Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Op zoek naar de rode draad: de langste fotoserie!

zondag 18 december 2011, 22:44 door | 9.787x gelezen | 1 reactie

De langste conceptmatige fotoserie ter wereld. Dat is het doel van het Follow the Red Line project van Eager. Fotografen wereldwijd kunnen meedoen door een zelfportret in te sturen wat aansluit bij het concept: de rode draad. Zo worden fotografen wereldwijd verbonden; letterlijk!

Eager is een website, die fotoseries aanbiedt. In tegenstelling tot veel stockfotografiesites, waar het om enkele beelden draait, zet de Nederlandse website proactief in op series.

'Voor een goede fotoserie is het nodig dat foto's in samenhang met elkaar zijn gefotografeerd. Zo komt er een lijn in de beelden en vertellen ze een (eigen) verhaal, of tonen een bijzondere sfeer', aldus Petra Oldengarm en Jessica van der Burg, de twee initiatiefneemsters achter Eager. Op de site worden inmiddels vele tientallen fotoseries te koop aangeboden, voor gebruik in publicaties of aan de muur.

Langste fotoserie


Het Follow the Red Line project is het nieuwste initiatief van Eager. Fotografen wereldwijd kunnen bijdragen aan de serie, die moet uitgroeien tot een zo groot en zo internationaal mogelijke omvang. Het concept daarvan is eenvoudig: een zelfportret, in staand formaat, waar –letterlijk- een rode draad of lijn doorheen loopt.
Eager Follow the Red Line
Foto's: vlnr Ienske Meindertsma, Erik van Rosmalen en Alma Haser (UK)

Zelfportretten


Waarom dit project? 'In de eerste plaats omdat het leuk is', aldus Petra. 'Maar ook omdat we zo letterlijk fotografen over de wereld in verbinding brengen en inspireren. Veel fotografen hebben een haat-liefde-relatie met zelfportretten. We hopen dat fotografen die dunne lijn overstappen en geïnspireerd raken om mee te doen!'

Voorwaarden


De ambitie is om in 2012 in totaal 2012 bijdrages te kunnen tonen. Wereldwijd hopen de twee uit bijdragen uit ten minste 100 landen. Elke fotograaf met een leuk idee mag meedoen! De voorwaarden zijn eenvoudig:

Het moet een portret zijn in staand 2x3 formaat en door het portret loopt, van links naar rechts, een rode lijn. Wol, een tuinslang, een getekende lijn: het maakt niet uit.

Elk zelfportret dat bijdraagt aan het geheel, wordt in de serie opgenomen, inclusief naamsvermelding en link. Het spreekt voor zich dat de rechten van de foto volledig bij de fotograaf blijven! Meedoen of meer weten? Kijk op de website van het project: redlineportraits.com.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

1 reactie

  1. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 19 december 2011 om 12:28  | reageer

    Overigens: op 1 januari start het project officieel, de site is nu nog in testfase. Maar inzenden is al mogelijk!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord