CYBER  MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Elja Trum

Photo Synesi; laat je foto beoordelen door pro's

woensdag 16 februari 2011, 22:06 door | 6.217x gelezen | 11 reacties

Benieuwd wat een professionele fotograaf van je foto vindt en genoeg van de matige feedback die je in veel fotofora op je foto's krijgt? Op de nieuwe website Photo Synesi, wat staat voor zoveel als fotografie wijsheid, kun je tegen betaling je foto's laten beoordelen door een professionele fotograaf.

Op de website kun je uit een overzichtje zelf de fotograaf kiezen die jouw werk mag beoordelen. Er zijn drie niveau's waarop je de feedback kunt krijgen. Voor 19 dollar mag je tot 10 foto's laten beoordelen, er wordt dan vluchtige feedback gegeven. Wil je meer dan kun je ook voor de Midrange (59 dollar) of Extensive (99 dollar) kiezen.

Bij de duurste optie mag je tot 100 foto's indienen. Je krijgt dan je feedback op 15 tot 20 afbeeldingen en hij of zij kiest de beste 20 a 30 foto's. Onder de professionele fotografen zitten ook werkelijk mensen met de nodige ervaring. Bijvoorbeel Putlizer Prize winnaar Martha Rial, Magnum fotograaf Eli Reed en Bob Krist van National Geographic.

Op bijna elk gebied binnen de fotografie bieden ze wel een ervaren fotograaf aan om je foto's te beoordelen. Ook buiten Photo Synesi om is het vaak mogelijk een prive sessie met een door jouw geliefde fotograaf te boeken. Toevallig kwam ik recentelijk een blog van Serge van Cauwenbergh tegen waarin hij verteld over zijn betaalde portfolio review door Ami Vitale.

Photo Synesi - screenshot


Ik vind het wel een aardige dienst die Photo Synesi hiermee biedt. De tarieven zijn volgens mij ook nog best redelijk, zeker als tussen het lijstje deelnemende fotografen één van je favorieten staat!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. wimfoto
  Profiel  wimfoto schreef op woensdag 16 februari 2011 om 22:36

  Ik vraag me af of ze ook ander fotowerk beoordeeld (sportfoto's ,portret ,architectuur), om zo maar iets te noemen,haar fotowerk spreekt mij niet zo aan (haar volledig werk) sommige(paar) wel.kijk haar site.

  Om kort te gaan, ik hecht meer waarde aan uitspraken van nabije collega's, dan uit het buitenland, (andere kijk op fotografie,weet niet hoe de situatie hier is).En om geld uit te geven hoe mijn foto's zijn? in deze huidige economische fotografische stilstand.neen bedankt.

 2. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op donderdag 17 februari 2011 om 00:46

  Ik wil tegen betaling ook best wel hun foto's beoordelen hoor..... ben de beroerdste niet... knipoog

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 17 februari 2011 om 02:58

  Slim concept; er zal best een markt voor zijn. Nu veel fotografen hun inkomsten zien kelderen zijn andere bronnen van inkomsten noodzakelijk. Lijkt me ook best wel leuk; de hele dag plaatjes afzeiken waar je nog voor betaald wordt ook. Ik hou het op Photofacts; daar vertellen ze me wel wat er loos is met m'n werk.

 4. Niels
  Profiel  Niels schreef op donderdag 17 februari 2011 om 09:51

  Je moet het maar weer bedenken..
  Ben wel benieuwd naar de commentaren die je terug krijgt, en of je daar uiteindelijk iets mee kan.

  Over een aantal weken zullen er wel reacties te vinden zijn denk ik.. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord