Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoguide; nieuwe website met aanbod fotocursussen

donderdag 16 juni 2011, 21:07 door | 6.512x gelezen | 2 reacties

Photofacts blogger Anouk Timmerman is gestart met een nieuwe website over fotografie; Photoguide. Photoguide is, zoals ze het zelf zeggen, het startpunt voor betere fotografie. Ze organiseren cursussen, workshops en webinars op ieder niveau. Van een cursus voor de ťchte hobbyfotograaf tot masterclasses voor professionals.

Vooralsnog draait Anouk Photoguide samen met Renť Damkot, maar extra docenten met gedegen fotografie kennis en ervaring in het geven van workshops zijn welkom. De nieuwe site is sinds afgelopen dinsdag officieel live.

Het is de bedoeling dat het bedrijf binnen een jaar een autoriteit wordt op het gebied van fotografiecursussen en -workshops. Daarnaast zal het aanbod bestaan onder andere e-books, een weblog met zeer divers fotografienieuws en webinars.

Kwaliteit bieden


Op internet worden veelvuldig workshops en cursussen aangeboden. In de meeste gevallen weten de zelfstandig fotografen die ze aanbieden volgens Anouk potentiŽle klanten niet goed te bereiken. Ook hebben potentiŽle cursisten vaak twijfels over de geleverde kwaliteit: wat krijg je eigenlijk voor je geld? Kan die fotograaf eigenlijk wel lesgeven?

Photoguide moet dan uitkomst bieden. Het jonge bedrijf werkt alleen samen met docenten die zichzelf technisch, creatief en didactisch reeds hebben bewezen. De onderneming neemt deze docenten het regelwerk handen, en biedt ondertussen kwaliteitsgarantie voor de consument. Om scherp te blijven zijn docenten regelmatig aanwezig bij workshops van andere docenten.

Ook organiseert Photoguide bijscholingen om de geboden kwaliteit te handhaven. Zo moeten cursisten weten dat ze goed zitten. Aangeboden eBooks en gratis te volgen webinars moeten hun vooraf al duidelijk maken dat ze op de juiste plek zitten.

Het aanbod bestaat tot nu toe uit een basis- en vervolgcursus fotografie op internet. Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen die meer uit zijn of haar spiegelreflexcamera wil halen. Ondertussen wordt gewerkt aan een tweetal cursussen voor hobbyfotografen die niet op zoek zijn naar een technische cursus.

Met de workshops zal Photoguide na de zomer van start gaan. Het bedrijf is bezig met een aanbod voor een brede doelgroep, van hobbyist tot professional.

Photoguide

Owh, en voor de vervolgcursus staat er een leuke test online om te kijken of je voldoende kennis hebt van fotografie voor de vervolgcursus. Ik kon het niet laten om te kijken hoe ik daar op zou scoren. Gelukkig wist ik alle elf vragen correct te beantwoorden. Zal ik me dan toch maar aanmelden voor die vervolgcursus..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. eduardvanmil
  Profiel  eduardvanmil schreef op vrijdag 17 juni 2011 om 18:24  | reageer

  Een goed initiatief en ik denk dat er een gat in de markt is gevonden. Zelf heb ik veel rondgekeken voor het volgen van workshops. Ik zag op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer en als een workshop je dan uiteindelijk aanspreekt dan kom je vaak in het specialisme van de workshop fotograaf terecht en de vraag is of je dat wel leuk vindt of later leuk gaat vinden.

  Ook is het moeilijk te beoordelen of het niveau niet te hoog of te laag voor je is! Ik denk dat Anouk ook handig heeft ingespeeld op het volgen van cursussen achter de computer in combinatie met opdrachten die dan worden besproken en beoordeeld en dat scheelt in het begin veel reistijd.

  Verder spreekt het mij aan dat je met docenten samen de cursus doet, of deze een pedagogische opleiding hebben weet ik niet. Omdat je het hele opleidingstraject van beginner tot gevorderde kan doorlopen neem ik aan dat de kennis van de docenten goed is.

  Overigens kan je ook veel basiskennis opdoen met zelfstudie (abonneer je b.v. op Zoom.nl en wordt Zoomer en blijf Photofacts volgen) en het leuke is dan dat je jezelf kan testen bij Photoguide. Ik was verbaasd (maar wel blij) dat ik 10 van de 12 vragen goed had, ik denk dat ik het advies voor een (vervolg)opleiding maar ga opvolgen. Ik wens Anouk en haar compagnon veel succes toe!

 2. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op vrijdag 17 juni 2011 om 23:11  | reageer

  Goh moet je nagaan, ik ben zo druk geweest dat ik nog niet eens de tijd heb gehad het artikel even goed door te lezen.... Dank je wel Elja voor je artikel!

  @Eduard, bedankt voor je leuke reactie! Controleer natuurlijk voor aanmelding wel even of je de stof van de vervolgcursus niet ook al beheerst... Misschien moet ik daarvoor ook maar even een test opstellen knipoog Weet je nog welke vragen je fout had, en begrijp je nu waarom of heeft het nog enige toelichting nodig?

  Ik weet niet zeker of ik je derde alinea helemaal goed begrijp, maar om misverstanden te voorkomen: docenten worden regelmatig in de gelegenheid gesteld een bijscholing te volgen. Die bijscholingen/trainingen draaien met name om het lesgeven en niet om de technische of creatieve basiskennis van de docenten; die worden geacht al in orde te zijn. Voor ik met een docent in zee ga wil ik natuurlijk zeker weten dat hij/zij beschikt over een bijzonder brede basiskennis (indien cursus/workshop basis/vervolg) en/of vakkennis (indien specifieke workshops). De reden dat docenten worden gevraagd ook workshops van andere docenten bij te wonen is vooral om scherp te blijven in het lesgeven. Je leert dan van elkaars manier van lesgeven.

  Op de online cursussen worden trouwens standaard twee docenten geplaatst, die elkaar aanvullen. Tot nu toe zijn René en ik die docenten, maar ik sluit niet uit op den duur het team uit te breiden (bijvoorbeeld wanneer er behoefte is aan meer startdata).

  Dank je wel voor je succeswensen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord