Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoguru; webmagazine voor jonge fotografen

dinsdag 13 september 2011, 23:55 door | 6.176x gelezen | 2 reacties

Photoguru is een nieuw online magazine voor en door jonge fotografen. Het project zag het levenslicht in de vorm van het eindwerk journalistiek van fotograaf Frederik Herregods. Het Guru project bleek aan te slaan en kreeg positieve reacties dus nu gaat het project verder.

Het idee achter Guru! is om iets nieuws te creŽren. Volgens de makers zijn er al heel veel publicaties die zichzelf elke maand herhalen. De insteek is niet te praten over handige doe-het-zelf tips of macrofotografie basiscursus. In plaats daarvan is het de bedoeling om een online lifestyle magazine te presenteren dat leerrijk en entertainend is en tegelijkertijd een stevige hoek af heeft.

Ze willen zich niet blind staren op de nieuwste gadgets of als apparatuur junkies de nieuwste Nikon D3X te testen. De doelgroep is immers jongeren en de meeste jongeren hebben daar geen geld voor.

Photoguru

Ik ben benieuwd of het een beetje van de grond gaat komen, vooralsnog is het laatste artikel al weer anderhalve week oud. Neem in elk geval alvast eens een kijkje op Photoguru als het concept je aanspreekt!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Nouks
    Profiel  Nouks schreef op woensdag 14 september 2011 om 12:12  | reageer

    Inderdaad nog wat weinig content. Is in het begin ook lastig natuurlijk, maar eigenlijk zou een site voor een vliegende start al goedgevuld moeten zijn (of lijken). De website spreekt me op het eerste gezicht best aan, wat ik wel bijzonder jammer vind is de twijfelachtige kwaliteit van de foto's in de carrousel op de homepage. Voor een fotografiesite is dat natuurlijk dé aandachtstrekker (of niet). De artikelen zelf vind ik ook niet altijd even sterk. Al met al vind ik het een sympathiek concept maar met ruimte voor verbetering.

  2. EdC
    Profiel EdC schreef op woensdag 14 september 2011 om 22:11  | reageer

    De andere Photoguru.nl biedt zo te zien iets mooiere foto's dan op deze guru-site is te zien. Het verhaal van Herregods lijkt me een tikkie te rammelen. Geen DIY, maar wel tips, geen apparatuur-junks, maar wel 'electronics'. De fun straalt er nog niet vanaf. Met een verwijzing naar de ondertitel: misschien toch eerst nadenken voor iets te doen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord