Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Photoplace.nl gaat vernieuwd het nieuwe jaar in

zaterdag 10 december 2011, 22:41 door | 9.758x gelezen | 2 reacties

Photoplace.nl is een informatieve portfolio website voor modellenwerk en modelfotografie. Vanwege de groei in populariteit en informatieaanbod gaat de website met ingang van januari 2012 compleet vernieuwd het nieuwe jaar in met nog meer informatie en expertise.

De website is in 2005 opgericht als informatieve website waarop modellen en fotografen hun portfolio kunnen plaatsen. Daarnaast heeft de website een actief forum waar de leden met elkaar in contact kunnen komen. De laatste tijd is de website echter uit haar jasje gegroeid door de toename van informatie en aanmeldingen voor portfolio's.

Om die reden wordt de gehele website nu vernieuwd, inclusief een andere indeling die ruimte geeft voor de toekomst. Vanaf 1 januari 2012 is de nieuwe website te bezoeken via photoplace.nl. De nieuwe website is als beta-versie ook reeds te bekijken.

Informatie over modellenwerk en fotografie


In de modellenwereld is veel behoefte aan duidelijke informatie, daarom is op de nieuwe website nog meer informatie te vinden over modellenwerk, visagie en modelfotografie. Het Photoplace team bestaat uit een groep mensen met vakkennis en diverse specialisaties, zij geven antwoord op alle vragen. Tevens is er vanaf nu meer samenwerking tussen Photoplace.nl en bedrijven, organisaties en modellenbureaus.

Een maandelijkse column, foto en tips van de maand, leuke prijsvragen en interviews maken de website de moeite voor iedereen die interesse heeft in de modellenwereld.

Veiligheid en malafide modellenbureaus


Ook aan de veiligheid van beginnende modellen wordt volop aandacht besteed. Denk bijvoorbeeld aan het waarschuwen voor malafide bureaus of scouts. Er is zelfs een juridische afdeling waar mensen met klachten terecht kunnen.

Fdindex
Het nieuwe gezicht van Photoplace
Foto: Frank Doorhof

Gratis portfolio plaatsen


Vanaf januari kunnen modellen, fotografen en visagisten hun online portfolio weer op photoplace.nl plaatsen, een basis portfolio is kosteloos.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

2 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zondag 11 december 2011 om 00:55  | reageer

  Aan de beta versie te zien heeft Roelof de commercie aardig omarmd in zijn nieuwe opzet en gelijk heeft-e. Zonder betaalde lidmaatschappen is zoiets niet vol te houden. Ik vind deze benadering ook wel wat sympathieker als je tenminste door de reclame's heen kunt kijken.

  Het nut van sites als Photoplace kan niet genoeg onderstreept worden voor de beginnende fotograaf en het beginnende model. Laten we hopen dat ze op kunnen blijven boksen tegen de sociale netwerken. Aan de inzet en de kennis van de organisatoren zal het in ieder geval niet liggen.

  Roelof en Allette, als jullie dit lezen: veel succes met de nieuwe opzet!

 2. Roelof
  Roelof schreef op zondag 11 december 2011 om 15:16  | reageer

  @ Martin, Dank voor je complimenten en na 6 jaar mag het ook wel. Wij hadden geen ruimte meer voor nieuwe dingen en vanaf Januari geeft het veel meer mogelijkheden. Het team is behoorlijk vergroot met mensen met ruim ervaring.

  Ook hebben wij nu meer diensten die kunnen worden geleverd aan de leden en opboxen tegen de sociale netwerken vind ik persoonlijk niet zo belangrijk.

  Ik zie steeds meer bezoekers die gebruik maken van onze website om informatie te zoeken, dat mis je bij de sociale netwerken. Om eerlijk te zijn wil ik het ook niet vergelijken met elkaar. Betaalde lidmaatschap is eenmalig en de kosten zijn echt minimaal. ik vind het belang van het doel van Photoplace groter dan de inkomsten

  Ik hoop, en dan spreek ik namens het hele PP team dat Photoplace.nl in de toekomst alle steun blijft houden van iedereen om het nog succesvoller te kunnen maken in de modellenwereld (modellen, fotografen en viasgisten)

  Mochten er vragen zijn dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar om deze te beantwoorden.

  Mvg
  Roelof

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord