Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Marije Weterings

Slimme momenten om in 2020 een fotocamera te kopen

vrijdag 10 januari 2020, 14:41 door | 4.103x gelezen | 4 reacties

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Voor beroepsfotografen betekent dit dan ook weer dat het oude belastingjaar is afgesloten en tijd voor een nieuwe. En daarmee de mogelijkheid weer om weer te investeren in je fotografie business.

Nu willen we als (startende) fotografen niet de hoofdprijs voor apparatuur betalen. Dus welke momenten in 2020 zijn verstandig om rekening te houden met de aanschaf van nieuwe apparatuur.

Geld


Belastingteruggave


Voor 31 maart moet iedereen zijn inkomstenbelasting doorgeven. Ongeveer acht weken na deze datum zal de belastingdienst aan een aantal mensen de te veel betaalde inkomstenbelasting uitkeren, voor sommigen een mooie spaarpot om te investeren.

Krijg je maandelijks een voorlopige teruggave kijk dan hier voor de betaaldagen.

Vakantiegeld


Veel fotografen hebben naast hun fotobusiness nog een betaalde baan. Meestal krijg je daarvan in eind mei (sommigen in juni) je opgebouwde vakantiegeld uitgekeerd.

Dit is vaak een leuk potje zodat je in de wat duurdere camera's kan investeren. Je kan er ook voor kiezen om dit geld opzij te zetten en te wachten op een kortingsmoment.

Koningsdag


Volgens RTL Nieuws gaan ook steeds meer winkels stunten op Koningsdag met kortingsacties. Hou deze dag dus goed in de gaten! Voor wie het niet weet, Koningsdag is natuurlijk op 27 april 2020, de verjaardag van onze Koning.

Stad


Internationale Dag van de Fotografie


Op 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie, let goed op welke fotowinkels of electronicawinkels hieraan mee doen.

Het kan soms zijn dat ze inspelen op deze dag als marketingtruc, voor ons fotografen natuurlijk weer een ideaal moment om in te spelen op de kortingen die dan geboden worden.

Black Friday


De black friday camera's zijn de leukste camera's om te kopen, vanwege de vaak uitzonderlijk hoge kortingen.

Vaak zijn deze kortingen zo hoog, dat je soms dan wel even voor de deur van je favoriete winkel moet gaan kamperen (bij wijze van spreken) om te zorgen dat jouw camera nog beschikbaar is.

Veel (online) winkels hanteren een op=op beleid. De datum is de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten, dus voor 2020 is Black Friday op 27 november 2020.

Cybermonday


Na Blackfriday volgt Cyber monday, de kortingen die op BlackFriday gelden lopen door of zelfs omhoog op CyberMonday. Deze dag is de maandag na Blackfriday, dus in 2020 zal dit 30 november 2020 zijn.

Daarnaast houden diverse webshops door het jaar heen regelmatig een sale. Als je weet wat je wil gaan aanschaffen, zorg dan dat je de websites regelmatig controleert.

Happy new year

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

4 reacties

 1. Ratna Bosch
  Ratna Bosch schreef op vrijdag 10 januari 2020 om 19:59

  Hey Marije,
  Wat leuk om weer wat van je te lezen! En tnx voor de tips hierboven ☝🏻
  Groetjes Ratna

 2. Walter
  Walter schreef op dinsdag 14 januari 2020 om 13:42

  Ik dacht dat je wist wanneer er nieuwe apparatuur is te verwachten en dus de huidige generatie 2e hands of sterk afgeprijsd van prima kwaliteit in de aanbieding komt. Zou een mooie aanvulling zijn.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 14 januari 2020 om 13:57

  @Walter; een iets andere insteek, maar dat had ook gekund.

  Wij zien dat de meeste aankondigingen van nieuwe apparatuur in januari, juni en eind augustus/begin september zijn. Dat zijn wat dat betreft dus periodes om rekening mee te houden.

 4. Jos
  Jos schreef op dinsdag 14 januari 2020 om 18:06

  Ook Nikon geeft € 200 korting op verschillende camera's.Ben er even voor naar Duitsland gegaan en daar was de D750 nog eens € 200 goedkoper ( € 949,-)als in NL.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.388 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord