Elja Trum

Testfreaks; informatie over camera's en objectieven

woensdag 25 februari 2009, 20:57 door | 6.680x gelezen | 5 reacties

De website Testfreaks.nl verzamelt reviews en productinformatie van meerdere bronnen en voegt deze per product samen. Voor ons fotografen zijn de beschikbare objectieven en de camera's het interessants. Op de site zijn echter ook andere producten te vinden.

Testfreaks is natuurlijk niet de eerste en dus ook niet de enige website die op deze manier productinformatie samen brengt. Enigszins vergelijkbaar zijn bijvoorbeeld Hetbesteproduct.nl of een site als Lensdb.nl. Zoals het hoort bij nieuwe websites is ook Testfreaks.nl nog in zogenaamde 'beta' fase.

Volgens de drie oprichters van de website is TestFreaks er niet alleen voor het vinden van nieuwe producten, het is ook een gemeenschap van gebruikers, die ervaringen uitwisselen en elkaar helpen het maximale uit een product te halen.

De website heeft in elk geval een net design en zo op het eerste gezicht staan er ook aardig wat producten met bijpassende reviews op. Wellicht een beetje jammer dat er af en toe ook reviews in het Pools voorbij komen. Daar kan de gemiddelde Nederlander natuurlijk geen chocola van maken..

Testfreaks.nl logo


Wat ik persoonlijk natuurlijk wel leuk vind aan de site is dat er ook veel reviews van Photofacts zijn opgenomen. knipoog


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Lee Smith
  Lee Smith schreef op donderdag 26 februari 2009 om 09:37

  Waarom kun je niet beter gelijk naar Fredmiranda.com gaan?

  Ik vind het geen stijl als ze andere sites leegzuigen.
  Ze gaan gelijk al op hun bek, want sommige lezersbeoordelingen zijn in allerlei mooie talen.

  Ik geloof zeker wel in het bestaansrecht van een nederlandse site voor goeie product reviews. Maar een deel van de toegevoegde waarde is gebruiken van Nederlands.

  Deze site komt niet in mijn bookmarks.

 2. libeco
  Profiel libeco schreef op donderdag 26 februari 2009 om 11:40

  Net een beetje rondgekeken op de site en er vallen direct al dingen op:
  - Onoverzichtelijk, heel veel cijfertjes, totaal niet duidelijk wat wat is. Wat is bijvoorbeeld een beoordeling voor kenmerken???
  - Ik zocht mijn vertrouwde camera, de 400D op en ik vond twee resultaten, een met een totaalscore van 7,1 en een van 8,8. Wel erg slordig, een grote fout in de informatiearchitectuur.
  - Eigenlijk geen eigen content, zelf de gebruikersbeoordelingen komen van andere sites, wel slordig als dan een regel als CM8ShowAd('ad7_skyscraper'); in de beoordeling staat.

  Overigens heb ik geen moeite met beoordelingen van andere sites zolang zij er maar mee akkoord zijn...

 3. Hugo
  Hugo schreef op donderdag 26 februari 2009 om 14:24

  Waarom kun je niet beter gelijk naar Photozone.de gaan. Ook ik vindt het geen stijl als ze andere sites leegzuigen.

  Zijn lezersbeoordelingen wel te vertrouwen?
  Zijn lezersbeoordelingen eenvoudig praatjes van verkopers?

  Juist door dit soort zinloze sites zie je de bomen niet door het bos!

  Maar als je een echte meeloper bent en graag de meute wenst te volgen is zo'n site natuurlijk uitermate handig.

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 26 februari 2009 om 17:05

  Ik heb even een kijkje genomen maar grosso modo is het de oppervlakkigheid ten top. Voorlopig blijven de al genoemde websites zoals photozone en fredmiranda toonaangevend als het gaat om zinvolle reviews en beoordelingen en eerlijk gezegd zie ik dat ook niet zo snel veranderen...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.738 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.738 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.