Elja Trum

Vernieuwde Flickr biedt 1 terabyte gratis opslag

dinsdag 21 mei 2013, 09:23 door | 7.453x gelezen | 13 reacties

Flickr heeft een nieuwe versie uitgerold van haar website en biedt nu alle gebruikers (zowel betaald als gratis) een opslagcapaciteit van 1 terabyte (1.000 gigabyte)! Voorheen kon je maximaal 300 megabyte per maand op de site plaatsen met een gratis account.

Los van de extreem grote opslagruimte is ook de site zelf een stuk strakker geworden en -in mijn eerste oordeel- een stuk beter gericht op het tonen van foto's op een mooie manier. Met de redesign kan Flickr de concurrentie met platformen zoals 500px weer een stuk beter aan. Het was dan ook hoognodig dat de site eens goed onder handen genomen werd.

Flickr redesign you

De Pro accounts gaan verdwijnen; er komen twee nieuwe abonnementsvormen. Voor 50 dollar per jaar kun je Flickr voortaan bezoeken zonder advertenties. Voor 500 dollar per jaar wordt de opslagcapaciteit van je account verdubbeld: twee terabyte dus.

Gebruikers die reeds een pro-account hadden krijgen nu zonder extra kosten het advertentievrije account. Heb je pas net een pro-account afgesloten dan biedt de site je de mogelijkheid je geld terug te laten storten.

Yahoo (de eigenaar van Flickr) laat met de update in elk geval zien dat ze de fotosite nog niet afgeschreven hebben.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 11:21

  Ik vroeg me al af wanneer er eens een internet bedrijf dit ging doen (de gratis tera), en eigenlijk dacht ik dat Google het eerst ging zijn, dus super van Flickr. Dit betekend eigenlijk een gratis foto-backup (zeker als je meer dan 1 account maakt), voor iemand die niet veel verdient aan fotografie is een onlinebackup toch te duur en dan is dit toch welkom.

 2. Piet Nicolaas
  Profiel Piet Nicolaas schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 11:28

  Dat is natuurlijk mooi, maar ik begrijp dat de opgeslagen foto's publiekelijk te zien zijn, dus je moet wel weten welke je gaat plaatsen.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 12:48

  @Piet op flickr kan je foto's tijdens het uploaden (en erna ook) private zetten hoor (doe je bij een upload nu links bij Privacy. Je moet wel opletten dat je ook hidden from public searches aanklikt anders kunnen mensen er wel naar zoeken.
  Maar je kunt dus perfect foto's privaat maken.

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 15:56

  Zijn dan natuurlijk wel jpeg's en geen RAW files maar voor mij is dit eigenlijk wel genoeg.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord