Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vernieuwde Flickr biedt 1 terabyte gratis opslag

dinsdag 21 mei 2013, 09:23 door | 8.131x gelezen | 13 reacties

Flickr heeft een nieuwe versie uitgerold van haar website en biedt nu alle gebruikers (zowel betaald als gratis) een opslagcapaciteit van 1 terabyte (1.000 gigabyte)! Voorheen kon je maximaal 300 megabyte per maand op de site plaatsen met een gratis account.

Los van de extreem grote opslagruimte is ook de site zelf een stuk strakker geworden en -in mijn eerste oordeel- een stuk beter gericht op het tonen van foto's op een mooie manier. Met de redesign kan Flickr de concurrentie met platformen zoals 500px weer een stuk beter aan. Het was dan ook hoognodig dat de site eens goed onder handen genomen werd.

Flickr redesign you

De Pro accounts gaan verdwijnen; er komen twee nieuwe abonnementsvormen. Voor 50 dollar per jaar kun je Flickr voortaan bezoeken zonder advertenties. Voor 500 dollar per jaar wordt de opslagcapaciteit van je account verdubbeld: twee terabyte dus.

Gebruikers die reeds een pro-account hadden krijgen nu zonder extra kosten het advertentievrije account. Heb je pas net een pro-account afgesloten dan biedt de site je de mogelijkheid je geld terug te laten storten.

Yahoo (de eigenaar van Flickr) laat met de update in elk geval zien dat ze de fotosite nog niet afgeschreven hebben.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 11:21  | reageer

  Ik vroeg me al af wanneer er eens een internet bedrijf dit ging doen (de gratis tera), en eigenlijk dacht ik dat Google het eerst ging zijn, dus super van Flickr. Dit betekend eigenlijk een gratis foto-backup (zeker als je meer dan 1 account maakt), voor iemand die niet veel verdient aan fotografie is een onlinebackup toch te duur en dan is dit toch welkom.

 2. Piet Nicolaas
  Profiel Piet Nicolaas schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 11:28  | reageer

  Dat is natuurlijk mooi, maar ik begrijp dat de opgeslagen foto's publiekelijk te zien zijn, dus je moet wel weten welke je gaat plaatsen.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 12:48  | reageer

  @Piet op flickr kan je foto's tijdens het uploaden (en erna ook) private zetten hoor (doe je bij een upload nu links bij Privacy. Je moet wel opletten dat je ook hidden from public searches aanklikt anders kunnen mensen er wel naar zoeken.
  Maar je kunt dus perfect foto's privaat maken.

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 15:56  | reageer

  Zijn dan natuurlijk wel jpeg's en geen RAW files maar voor mij is dit eigenlijk wel genoeg.

 5. d_weemering
  Profiel d_weemering schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 19:07  | reageer

  Ondanks dat ik op andere fora en sites lees dat de meningen over het nieuwe uiterlijk niet overal positief zijn ben ik wel tevreden met deze nieuwe look. Het ziet er fraai uit en is helemaal 2013. De upgrade naar 1TB is verrassend, zeker aangezien dit een behoorlijke hoeveelheid ruimte is die per gebruiker beschikbaar wordt gesteld.
  Het is nu wachten op gaten die door mensen gevonden gaan worden om niet enkel foto's en video's op te slaan aangezien de ruimte hiervoor dus nu zeker wel aanwezig is.

 6. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 21:25  | reageer

  Ziet er zeker mooi uit. Ik hoop wel dat ze de bandbreedte e.d. wat beter op orde krijgen, want nu ligt het compleet plat...

 7. Kirsten De Laet
  Kirsten De Laet schreef op dinsdag 21 mei 2013 om 22:05  | reageer

  Vind ik niet leuk! Sinds 2009 heb ik een Pro account (betalend) waardoor ik meer opslagruimte had dan leden die een gratis account hebben. Nu blijkt plots dat iedereen over 1TB opslagcapaciteit beschikt? Ik heb op Flickr 2 accounts aangemaakt, eentje beroepsmatig (betalend) en eentje puur privé (gratis). Medio vorige week kreeg ik nog een aanbieding om mijn gratis account om te zetten naar Pro (betalend) zodat ik meer foto's kon opslaan. Amer één week later komen ze met dit "succesverhaal" naar buiten? Begrijp der niks meer van en ga toekomstgericht enkel mijn gratis account behouden, het betalende laat ik vallen en stap over naar 500px.com knipoog Sinds de komst van Yahoo gaat de boel bij Flickr in sneltempo achteruit!

 8. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op woensdag 22 mei 2013 om 11:34  | reageer

  @Erik inderdaad had vanaf de namiddag ook problemen, mensen in Europe én Amerika zijn dan blijkbaar online gegaan, maar in de voormiddag en s'nachts ging het heel snel. En zelfs veel sneller dan vroeger.
  @Kirsten heb je meer dan 1 Tera nodig op die beroepsaccount?

 9. Arjan
  Profiel Arjan schreef op woensdag 22 mei 2013 om 16:59  | reageer

  Ik moet er nog erg aan wennen. Vooral de verschillen in grote van de foto's op de overzichtspagina. Flickr bepaald nu welke foto's er belangrijk zijn door ze groter te maken. Dat doe ik liever zelf. Ook ben ik het overzicht een beetje kwijt.
  http://www.flickr.com/photos/arjandieleman/

 10. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op woensdag 22 mei 2013 om 18:36  | reageer

  @Kirsten: je kunt wel heel populistisch zeggen dat het achteruit ging met flickr sinds Yahoo het heeft overgenomen, maar dat was dus al in 2005 (1 jaar na oprichting) en dus ruim voor jij er een account had aangemaakt.
  Ik begrijp wel je frustratie gezien je verlenging van je Pro-account. Ik heb zelf ook al jaren een pro-account en hierdoor blijft het in ieder geval advertentievrij.
  De layout vind ik nu nog niet echt geweldig, maar voor mij is het toch een soort "dump-plek" van foto's voor de school waar ik voor werk.

 11. Daan
  Profiel Daan schreef op woensdag 22 mei 2013 om 19:38  | reageer

  Naast de update van de layout zijn er ook aanpassingen voor de plug-ins. Zo zijn er al diverse berichten te vinden dat plug-ins niet meer werken. Zo gebruik ik een plug-in voor Wordpress. Deze heeft vanavond de geest gegeven.

  Reden dat ik een Pro account heb genomen was dat de sets met foto's gesynchroniseerd met de plug-in. heeft aantal jaar goed gewerkt, maar sinds vandaag niet meer. Eigenlijk geen reden meer om flickr te blijven gebruiken....

  Ben nu dan ook opzoek naar een alternatief om foto's te plaatsen en foto album voor wordpress.

 12. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 22 mei 2013 om 22:20  | reageer

  Klopt, mijn plugin op mijn website werkt ook niet zie ik. Hopelijk fixen ze dat snel, best vervelend. Maar het zal een kwestie van tijd zijn om de plugin aan te passen, verwacht ik!

 13. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op woensdag 22 mei 2013 om 22:46  | reageer

  Er is trouwens goed nieuws, elke member die een pro account had op 20 mei mag hun pro account blijven vernieuwen aan hetzelfde tarief en met dezelfde voordelen (25 dollar/unlimited back-up). Probleem dus opgelost, ik heb er al veel over gehoord en ik denk dat het een goeie zet is dat Flickr dit zo snel oplost.

  Meer info: Petapixel

  En zoals Paul al zei het is nogal snel gezegd dat Yahoo Flickr kapot heeft gemaakt, want ze hebben het ook groot gemaakt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord