Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Cristian Kiesling

Verstoppertje voor fotografen: 'Ten Seconds Project'

zaterdag 7 januari 2012, 22:10 door | 6.795x gelezen | 5 reacties

Fotografe Alma Haser is onlangs het Ten Seconds Project begonnen dat gebaseerd is op het spelletje 'verstoppertje'. Iedereen, ongeacht zijn of haar fotografische vaardigheden, kan meedoen door zichzelf te filmen terwijl hij of zij zichzelf zo klein en onopvallend mogelijk verstopt.

Foto voor het Ten Seconds Project van Monique van der Steen
Fotografe Monique van der Steen voor het project

Homevideo's


De Britse fotografe werd geïnspireerd door de video's die haar vader vroeger maakte wanneer Alma samen met haar jongere broer Oskar het spelletje 'hide and seek' speelde. Een tijdje terug vond ze deze video's en besloot het spel opnieuw te gaan spelen, maar nu als volwassene en met haar camera.

Spelregels


De spelregels, te vinden op de website van het project, zijn simpel: je stelt twee camera's op (één om te filmen hoe je jezelf verstop, en één om de foto te maken) en drukt tegelijkertijd op de sluiter-knop, daarna heb je 10 seconden lang om jezelf te verstoppen. Alma laat weten dat ze spontane verstoppingen leuker vindt.

Wanneer je tevreden bent met het resultaat kun je de foto en video mailen naar Alma, die ze dan vervolgens op haar website publiceert. Bij genoeg verstopten wil ze zelfs een gallerij openen die op meerdere locaties te zien zal zijn. In onderstaande video zie je Alma zelf aan de slag voor het project.


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Cristian Kiesling

Over de auteur

Cristian (1995) is online media expert en houdt zich vooral bezig met online advertising en WordPress websites. Daarnaast fotografeert hij ook, zowel analoog als digitaal. Cristian is ook te vinden op Twitter.

5 reacties

 1. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op zaterdag 7 januari 2012 om 23:10

  Lijkt me een mooi project om eens aan mee te doen volgens mij is niet iedereen even goed in verstoppen. The Ten Seconds Rules vrolijk

 2. Michiel
  Michiel schreef op zondag 8 januari 2012 om 12:05

  Ze doet wel erg d'r best om niet met haar gezicht in beeld te komen. Camera vrees?

 3. Crisjee
  Profiel  Crisjee schreef op zondag 8 januari 2012 om 13:09

  @Besie ik ben enorm benieuwd haha! Zou leuk zijn als Nederland goed vertegenwoordigd wordt onder de verstoppelingen knipoog

  @Michiel dat is doordat ze dat vroeger met haar broertje al zo deed. Oude traditie?

 4. Elbee
  Profiel Elbee schreef op dinsdag 10 januari 2012 om 14:12

  Niet iedereen heeft 2 camera's, waarvan er 1 kan filmen. Het is wel een leuk project

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord