Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Robbie Veldwijk

Vind de photowalk bij jou in de buurt

dinsdag 15 oktober 2013, 21:19 door | 8.640x gelezen | 0 reacties

Om foto's te maken moet je in veel gevallen gewoon op pad gaan. Hiervoor heeft een ieder zijn/haar eigen voorkeur, ga je alleen of doe je dit samen? Photowalksinkaart.nl is het podium voor een ieder die opzoek is naar een photowalk, fotoclub en/of workshop in de buurt.

Een paar jaar geleden was ik zelf opzoek naar een groep om mijn passie voor de fotografie mee te delen. Dan niet alleen online maar vooral ook offline. Het is mij toen die tijd niet gelukt om om de groep fotografen te vinden waar ik naar zocht, wat mij verbaasde. Daarom heb ik toen een groep opgezet om dat podium te generen voor de fotografen in mijn omgeving. Dit idee is toen niet echt van de grond gekomen.

Later heb ik dit idee omgebogen tot een groep op Facebook met als doel samen op pad te gaan onder de noemer van een photowalk. Deze groep werd in een paar maanden wel een succes en bestaat nu uit zo'n 150 leden. Door samen op pad te gaan is dit voor mij persoonlijk een trigger om wat vaker weer te fotograferen voor mijzelf in plaats van een opdracht.

Podium voor photowalks


Door het enthousiasme en de snelle groei ben ik verder gaan kijken, kijken wat er nog meer mogelijk is. Ik denk dat er meer vraag is naar dit soort initiatieven en dat veel mensen eerder samen gaan fotograferen dan alleen. Een groep fotografen samen heeft een drempel verlagend effect op elkaar en triggert elkaar eerder om op pad te gaan. In mijn netwerk zie ik regelmatig berichten over een photowalk voorbij komen. De initiatieven zijn er, alleen missen ze een podium!

Daarom is afgelopen vrijdag photowalksinkaart.nl live gegaan. Dit is het podium voor iedereen die een groep fotografen in de buurt zoekt om samen mee op pad te gaan. Samen de passie voor fotografie delen om zo van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

photowalks in kaart

Op de website kan iedereen die een photowalk wil organiseren deze op de kaart zetten. Dit zodat er een duidelijk overzicht komt en iedereen een photowalk in de buurt kan vinden. Het podium is er maar de gebruikers zullen er een succes van moeten maken. Hoe meer informatie er op komt te staan hoe interessanter het medium gaat zijn. Naast de photowalks is het ook mogelijk om je fotoclub en fotografie workshops op de kaart te zetten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Robbie Veldwijk

Over de auteur

Robbie Veldwijk is een allround fotograaf die het leuk vindt om kennis te delen, te schrijven over fotografie en samen op pad te gaan. Daarom heeft hij in 2013 055photowalks.nl opgericht. Later dat jaar ook photowalksinkaart.nl, het podium voor photowalks, workshops en fotoclubs. Volg Robbie op Twitter en Facebook.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord