Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe komt met browserversie van Photoshop

woensdag 1 oktober 2014, 16:51 door | 5.605x gelezen | 3 reacties

Adobe heeft, in samenwerking met Google, Photoshop (in een beta versie) werkend gemaakt via een browser. Het gaat vooralsnog specifiek om de Chrome browser en dan bij voorkeur in combinatie met een Chromebook. Ook moet je als gebruiker lid zijn van Adobe's Creative Cloud programma om het te kunnen gebruiken.

Vooralsnog is het gebruik beperkt tot een aantal geselecteerde klanten uit Amerika, maar het lijkt waarschijnlijk dat Photoshop en andere Adobe software in de toekomst voor iedereen beschikbaar zal zijn via een webbrowser.

Photoshop chrome

Met de online browserversie van Photoshop werk je uiteraard altijd met de laatste versie (zonder dat je hoeft te updaten) en bestanden kunnen worden opgeslagen op Google Drive.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Alphons
  Alphons schreef op dinsdag 7 oktober 2014 om 15:28  | reageer

  De laatste versie? Ik heb een Adobe CC en LR abo maar helaas er is nog geen plugin voor de Nikon D750 beschikbaar. Of moet dat vanuit Nikon komen? (en daar kwam ik dus achter nadat ik alles alleen in RAW/NEF geschoten had)... Gelukkig biedt Nikon gratis de NX2 viewer aan waarmee je naar tiff kan converteren.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 7 oktober 2014 om 15:51  | reageer

  @Alphons; het duurt altijd even voordat de nieuwste camera's in Camera RAW en Lightroom ondersteund worden. Dat heeft zeker ook met de fabrikanten van de camera's te maken.

 3. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op woensdag 8 oktober 2014 om 06:46  | reageer

  @Alphons: Sinds 3 okt heeft Adobe versie 8.7 van de Raw convertor beschikbaar gesteld. Die bevat ondersteuning voor de D750. Zie ook http://www.dpreview.com/articles/4669094670/adobe-announces-camera-raw-8-7-and-dng-converter-8-7-release-candidates

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord