Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Gratis een logo maken met DesignEvo Logo Maker

woensdag 3 januari 2018, 10:40 door | 31.525x gelezen | 5 reacties

Als fotograaf is het natuurlijk leuk om een eigen logo te hebben. Zelfs als je alleen voor de hobby fotografeert. Het maken van een mooi logo is echter nog niet zo gemakkelijk. Wellicht biedt een gratis online tool uitkomst?

DesignEvo Logo Maker is een gemakkelijk te gebruiken online logo maker waarmee je snel en gratis logo's en graphics kunt maken zonder dat je daarvoor een kei in Photoshop hoeft te zijn. In dit artikel mijn review van het programma.

DesignEvo Logomaker


Hieronder de belangrijkste functies:

- 3.000+ volledig aanpasbare logo-sjablonen;
- Meer dan een miljoen pictogrammen beschikbaar;
- Honderden tekstlettertypen en -vormen om uit te kiezen;
- Een logo is volledig aanpasbaar met krachtige bewerkingstools.

DesignEvo, hoe werkt het?


Heel veel stelt het allemaal niet voor. Surf naar designevo.com, klik op 'Make a logo for free' en je kunt meteen starten met je logo.

Je krijgt nu een wit canvas te zien met links op het scherm de mogelijkheid om icoontjes, tekst en vormen toe te voegen. Als je een item selecteert wordt die meteen overgebracht naar het canvas. Vervolgens kan je daar wat gaan spelen met plaatsing, kleur en vorm.

Met DesignEvo kun je niet alleen logo's ontwerpen, je kunt er net zo goed eenvoudige banners of buttons mee creŽren. Zodra je ontwerp klaar is, kun je het downloaden naar je computer.

Je krijgt een zip-file met onder andere een JPG- en een PNG-bestand. De PNG is nuttig omdat je dan een transparante achtergrond kunt creŽren.

Het gebruik is gratis. Er wordt je wel verzocht om credits te geven als je het gebruikt op social media of op je blog.

DesignEvo LogoMaker


Is het bruikbaar?


Er zijn natuurlijk al heel wat grafische webtools in omloop. DesignEvo richt zich echter alleen op het maken van logo's en kleine banners. Over het algemeen zijn de mogelijkheden wat beperkt.

Het werkt simpel en intuÔtief, maar je moet het zelf allemaal doen. Je eigen wijzigingen aanbrengen in een al bestaand sjabloon is er dus niet bij.

Het is ook niet mogelijk om eigen bestanden te uploaden naar DesignEvo. Wie dus had gehoopt een logo te verwerken in een of andere banner, komt bedrogen uit.

Nog een laatste nadeel: je kan gratis logo's maken zoveel je wilt, maar je kunt ze niet bewaren (om ze later nog eens te bewerken bijvoorbeeld). Zelf niet als je eerst een account aanmaakt.

Je kunt een account aanmaken als je wilt, maar je kunt DesignEvo zonder problemen zonder account gebruiken. Wat dan het nut is van zo'n account is me nog niet duidelijk.

DesignEvo moet je nemen voor wat het is: een eenvoudige online tool om snel en zonder kennis logo's en andere simpele graphics te ontwerpen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

5 reacties

 1. Huub
  Huub schreef op donderdag 4 januari 2018 om 11:01  | reageer

  Een goed logo is nog niet zo makkelijk als veel mensen denken. Interessant in deze vind ik altijd de verhalen achter wereldberoemde logo’s. Op internet is hier erg veel over te vinden; deze bijvoorbeeld.

 2. lisadoorn
  Profiel lisadoorn schreef op dinsdag 22 mei 2018 om 19:58  | reageer

  Hi Michelle,
  Interessant artikel. Ik zelf ken Designevo nog niet. Het ziet er een beetje uit als freelogoservice. Je hebt tegenwoordig trouwens steeds meer van die tools voor een gratis logo maken. Ik maak zelf gebruik van zo'n nederlandstalige variant van eigenwebsite; Wel zie je dat je vaak een klein bedrag dient te betalen wanneer je na het logo maken deze wilt downloaden in hoge resolutie.

  Helemaal gratis is het dus niet, maar het is wel leuk om een beetje gratis uit te proberen met het zelf ontwerpen in zo'n tool van een logo of gewoon om een beetje inspiratie op te doenvrolijk

  Groetjes,
  Lisa

 3. Jeroen
  Profiel Jeroen schreef op dinsdag 11 september 2018 om 11:03  | reageer

  Hi Michelle,

  Designevo is inderdaad een interessant en goed programma. Ik heb er zelf ook een tijdje mee lopen klooien. En uiteraard is deze ook niet helemaal gratis, want als het een beetje interessant word is het gewoon ook weer betalen.

  Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om het logo te laten ontwerpen door iemand die ervaring heeft in de branche waar ik actief ben. Even het portfolio doorspitten van de desbetreffende designer en zodoende krijg je zelf het gevoel of diegene je kan helpen. Ik wilde bijvoorbeeld graag een logo met verborgen boodschap en kwam toen uit op dit leuke blog met logo's met verborgen boodschap. Uiteindelijk was het niet haalbaar voor mij, maar interessant was het wel.

  Van te voren wel even goed briefen van je nou precies wilt. Het liefst volledig Jip en Janneke-taal want zo hoef je niet continue heen-en-weer te communiceren.

 4. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 11 september 2018 om 12:05  | reageer

  Leuke tip, dank voor het sharen Jeroen!

 5. Jeroen
  Profiel Jeroen schreef op dinsdag 11 september 2018 om 12:08  | reageer

  Het nieuwe logo (en de bijbehorende website) staan nog niet online hoor. Dat gaat nog even duren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord