Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Instant peeping: live Instagramposts volgen

zondag 27 april 2014, 22:52 door | 4.439x gelezen | 0 reacties

Instant peeping is een project, waar je 'live' Instagram-posts kunt volgen op een wereldkaart. Althans, van 9 grote wereldsteden, waaronder Amsterdam, worden op een kaart van het centrum Instagramfoto's weergegeven, zo ongeveer in real time.

Wie afgelopen weekend de kaart op Amsterdam richtte, zag vooral natuurlijk veel oranje in de foto's, tussen alle gebruikele selfies, zonsopgangen en 'foodporn' natuurlijk.

Instant peeping 01

De site is een initiatief van Dareville, een bureau uit Stockholm dat zich bezighoudt met technologie, design en 'gedrag'. Volgens hen is Instant peeping dan ook een onderzoeksproject, om gedragspatronen in kaart te brengen door middel van de analyse van data op Instagram.

En inderdaad, naast de live posts op de kaart kun je ook allerlei data oproepen, zoals meestgebruikte hashtags en een verdeling van posts in de tijd. Die data zijn echter nog wel vrij summier en voorspelbaar.

Het zal niemand verbazen dat in Amsterdam op Koningsdag de meestgebruikte hashtags daar ook over gingen: #kingsday, #koningsdag en #party. Maar los daarvan is het natuurlijk vooral een leuke manier om mee te kijken met wat mensen bezighoudt.

Instant peeping 02

Bron: Dareville.com

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord