Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Je foto's en video laten monteren door Viedit

vrijdag 13 september 2013, 21:33 door | 9.456x gelezen | 3 reacties

Je hebt een heleboel foto's en video's gemaakt van bijvoorbeeld je vakantie en zou dit graag monteren tot een spannend filmpje. Nu ontbreekt je de tijd of de vaardigheid om hier zelf mee aan de slag te gaan. Viedit biedt nu online een service aan die dit voor je kan doen.

Online diensten om je foto's en filmpjes te verfraaien zijn er al wel meer, Animoto is daarbij wel een van de meest bekende. Verschil met Viedit is dat er ergens in de wereld een editor voor jou aan de slag gaat, in plaats van dat je zelf binnen de beschikbare templates gaat rommelen met foto's en beeldmateriaal.

Viedit

De service wordt aangeboden vanaf zes euro, maar het is mij niet helemaal duidelijk hoe de prijs van een filmpje vastgesteld wordt.

Werkwijze


Je bepaalt zelf de lengte, genre, thema, muziek, titel en prijs van de film. Het ruwe foto- en videomateriaal wordt aangeboden aan verschillende editors wereldwijd die het project kunnen accepteren. De eerste editor die het project accepteert voert de opdracht uit. Als je film klaar is, is een preview beschikbaar. Na akkoord van de klant wordt de editor betaald.

Order a movie2

Uit het persbericht:


Herbert ten Have, medeoprichter van Viedit: "Iedere winter ga ik op skivakantie met vrienden. Trots op mijn snowboard- en telemarktechnieken deelde ik één van mijn opnames op Facebook. De film miste elke beleving. Kort daarna zag ik een gemonteerde snowboardfilm van een vriendin. Haar film maakte zoveel indruk op mij dat het de basis werd voor het platform. Viedit biedt nu de mogelijkheid om snel, makkelijk en betaalbaar de mooiste momenten uit je leven vast te leggen in een film die het waard is om terug te kijken. Van de eerste stapjes van je kind tot je huwelijksfeest."

De voorbeeldfilmpjes zien er gelikt uit en er je hoeft niet een abonnement te nemen zoals bij Animoto. Voor wie af en toe een mooi filmpje nodig heeft of er zelf niet aan toe komt lijkt het me een interessante dienst. Binnenkort een review!


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

3 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zaterdag 14 september 2013 om 14:07  | reageer

  Klinkt interessant Antonette, ben benieuwd naar praktijkervaring. Maar ik vermoed dat we dat binnenkort misschien wel gaan lezen? knipoog

 2. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op zondag 15 september 2013 om 14:20  | reageer

  @Erik Ja ben ook erg benieuwd! Mag inderdaad een filmpje laten maken, moet alleen nog wat geschikt materiaal verzamelen. Stay tuned.....

 3. wimfoto
  Profiel  wimfoto schreef op woensdag 18 september 2013 om 21:53  | reageer

  Ik zie geen prijslijsten er staat niets bij of ze kleurcorrecties doen of bv een horizon rechtzetten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord