Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Online panorama's maken met CleVR

donderdag 12 april 2007, 00:40 door | 9.695x gelezen | 0 reacties

Voor mensen die uitgekeken zijn op Flickr is er nu een fotodienst waar je panorama's direct online kunt maken en eenvoudig kunt vertonen. CleVR is de naam van deze nieuwe gratis dienst. Net als bij bijvoorbeeld YouTube kun je de bestanden vervolgens ook eenvoudig in je eigen website opnemen.

Het bedrijf achter CleVR is Clementine. Zij zijn al enkele jaren actief in het maken van panorama's, maar pas deze maand hebben zij deze gratis tool hiervoor op de markt gebracht. Hoewel de naam slim bedacht lijkt is het eigenlijk gewoon een samenvoeging van de bedrijfsnaam Clementine en Virtual Reality. Desondanks een pakkende naam natuurlijk.

Panorama's kunnen tot 360 graden (horizontaal) gemaakt worden. Behalve online de panorama samenvoegen kun je ook een reeds voltooid bestand uploaden. Helaas is het (nog) niet mogelijk een volledige 360 graden panorama (zowel horizontaal als verticaal) te plaatsen.

Behalve een enkele panorama is er ook de mogelijkheid meerdere panorama's te koppelen tot een zogenaamde virtuele toer. Je kunt dan vanuit de ene panorama direct doorklikken naar een andere. Bijvoorbeeld door op een deur te klikken kom je in de ruimte die zich daarachter bevind.

Wanneer ik overigens een panorama direct probeer te uploaden krijg ik de foutmelding 'Please upload a Jpeg image'. Uiteraard is dat ook wat ik probeer. Daarnaast gaat het uploaden van grote bestanden ook verkeerd. Een juiste foutmelding ontbreekt dan helaas. Opstartfoutjes waarschijnlijk, ik ga er vanuit dat deze binnenkort opgelost zullen zijn.

Een nuttige tool om op een handige en snelle manier een panorama op je website te vertonen.


Panorama © by Rui Gil


Bron: Photocritic

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord