Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Overzicht van Lightroom sneltoetsen via webapp

donderdag 15 mei 2014, 23:00 door | 7.469x gelezen | 1 reactie

Sneltoetsen zijn erg handig om sneller je foto's te bewerken. Zowel Lightroom als Photoshop hebben de nodige sneltoetsen beschikbaar. Het zijn er echter zo veel dat de meeste mensen ze niet allemaal onthouden. Met de Application Shortcut Mapper vind je snel de sneltoets die je zoekt.

Application shortcut mapper

Op de website kun je allereerst kiezen of je de sneltoetsen van Photoshop of Lightroom wilt zien. Vervolgens kies je het besturingssysteem (Windows of Mac OS X) en de taal (momenteel alleen Engels en Deens). Het bijpassende toetsenbord met daarop de sneltoetsen wordt dan getoond.

Klik je de Crtl, Alt of Shift-toets in, dan zie je alle sneltoetsen die gelden in combinatie met de ingedrukte functietoets. Ook handig is dat je kunt zoeken op sneltoetsen. Wilde je weten hoe je ook al weer alle afgekeurde foto's definitief weg gooit, dan zoek je bijvoorbeeld op 'delete' en je krijgt het antwoord.

Een handige website om open te hebben staan terwijl je in je favoriete bewerkingsprogramma bezig bent. Owh, en je kunt natuurlijk ook onze gratis sneltoetsen overzicht downloaden en uitprinten.

Bron: Matt Kloskowski

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Reinoud
    Reinoud schreef op vrijdag 16 mei 2014 om 14:31  | reageer

    Lightroom heeft al sinds de eerste versie een ingebouwd spiekbriefke: command-/ (de toets met het vraagteken) of control-/ onder windows.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord