Elja Trum

Overzicht van Lightroom sneltoetsen via webapp

donderdag 15 mei 2014, 23:00 door | 6.723x gelezen | 1 reactie

Sneltoetsen zijn erg handig om sneller je foto's te bewerken. Zowel Lightroom als Photoshop hebben de nodige sneltoetsen beschikbaar. Het zijn er echter zo veel dat de meeste mensen ze niet allemaal onthouden. Met de Application Shortcut Mapper vind je snel de sneltoets die je zoekt.

Application shortcut mapper

Op de website kun je allereerst kiezen of je de sneltoetsen van Photoshop of Lightroom wilt zien. Vervolgens kies je het besturingssysteem (Windows of Mac OS X) en de taal (momenteel alleen Engels en Deens). Het bijpassende toetsenbord met daarop de sneltoetsen wordt dan getoond.

Klik je de Crtl, Alt of Shift-toets in, dan zie je alle sneltoetsen die gelden in combinatie met de ingedrukte functietoets. Ook handig is dat je kunt zoeken op sneltoetsen. Wilde je weten hoe je ook al weer alle afgekeurde foto's definitief weg gooit, dan zoek je bijvoorbeeld op 'delete' en je krijgt het antwoord.

Een handige website om open te hebben staan terwijl je in je favoriete bewerkingsprogramma bezig bent. Owh, en je kunt natuurlijk ook onze gratis sneltoetsen overzicht downloaden en uitprinten.

Bron: Matt Kloskowski

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Reinoud
    Reinoud schreef op vrijdag 16 mei 2014 om 14:31

    Lightroom heeft al sinds de eerste versie een ingebouwd spiekbriefke: command-/ (de toets met het vraagteken) of control-/ onder windows.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord