Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Michelle Peeters

Oypo lanceert automatische startnummerherkenning

dinsdag 2 juli 2019, 15:30 door | 2.122x gelezen | 0 reacties

Oypo (de bekende webshop-leverancier voor fotografen) heeft automatische startnummerherkenning. Met deze tool worden startnummers automatisch als trefwoord aan je foto's toegevoegd. Om hier gebruik van te maken, heb je een PRO-account nodig.

Oypo startnummerherkenning 1


Nummers toegevoegd als trefwoord


Fotografen die veel op evenementen fotograferen, kunnen bij Oypo vanaf nu gebruik maken van automatische startnummerherkenning. Met behulp van artificial intelligence worden de foto's in een map gescand om startnummers automatisch te herkennen. Deze nummers worden dan toegevoegd als trefwoord aan de foto waar de klant op kan zoeken.

Startnummer bij marathon
Foto van iamsherise (Unsplash)

Peter van Teeffelen van Oypo vertelt: We hebben bij Oypo veel fotografen die vaak op wedstrijden en evenementen fotograferen. Deze fotografen maken op zo'n dag meestal enorme hoeveelheden foto's.

Het is belangrijk om de foto's zo snel mogelijk online te hebben staan, mensen zijn dan nog in de 'mood' van het evenement en willen graag foto's bekijken, bestellen en delen via social media.

Om ervoor te zorgen dat de klant de juiste foto makkelijk terug kon vinden, deelden fotografen ze vaak in in tijdvakken of ze voerden handmatig startnummers als trefwoord in. Vooral dat laatste is enorm tijdrovend.


Oypo startnummerherkenning 2


Artificial intelligence


Oypo heeft goed gezocht naar de juiste oplossing om het makkelijker te maken voor de fotograaf, maar ook voor de klant. Artificial intelligence bleek de oplossing. De software scant nu automatisch alle foto's op de aanwezigheid van nummers.

Het gaat overigens niet alleen over herkenning van cijfers, ook letters worden meegenomen. Het maakt dus niet uit of het startnummer alleen uit cijfers of ook uit letters bestaat. De lancering van deze tool je een enorme tijdswinst opleveren.

Het handmatig toevoegen van startnummers aan de honderden of soms wel duizenden foto's is immers een tijdrovende kwestie. Doordat dit nu automatisch gaat bespaart je niet alleen tijd, waarschijnlijk komt het ook de verkopen ten goede als de foto's sneller online staan.

Wil je meer weten over de werking van de automatische startnummerherkenning? Lees dan de uitgebreide how-to pagina op de Oypo website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.577 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord