Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Oypo lanceert automatische startnummerherkenning

dinsdag 2 juli 2019, 15:30 door | 2.822x gelezen | 0 reacties

Oypo (de bekende webshop-leverancier voor fotografen) heeft automatische startnummerherkenning. Met deze tool worden startnummers automatisch als trefwoord aan je foto's toegevoegd. Om hier gebruik van te maken, heb je een PRO-account nodig.

Oypo startnummerherkenning 1


Nummers toegevoegd als trefwoord


Fotografen die veel op evenementen fotograferen, kunnen bij Oypo vanaf nu gebruik maken van automatische startnummerherkenning. Met behulp van artificial intelligence worden de foto's in een map gescand om startnummers automatisch te herkennen. Deze nummers worden dan toegevoegd als trefwoord aan de foto waar de klant op kan zoeken.

Startnummer bij marathon
Foto van iamsherise (Unsplash)

Peter van Teeffelen van Oypo vertelt: We hebben bij Oypo veel fotografen die vaak op wedstrijden en evenementen fotograferen. Deze fotografen maken op zo'n dag meestal enorme hoeveelheden foto's.

Het is belangrijk om de foto's zo snel mogelijk online te hebben staan, mensen zijn dan nog in de 'mood' van het evenement en willen graag foto's bekijken, bestellen en delen via social media.

Om ervoor te zorgen dat de klant de juiste foto makkelijk terug kon vinden, deelden fotografen ze vaak in in tijdvakken of ze voerden handmatig startnummers als trefwoord in. Vooral dat laatste is enorm tijdrovend.


Oypo startnummerherkenning 2


Artificial intelligence


Oypo heeft goed gezocht naar de juiste oplossing om het makkelijker te maken voor de fotograaf, maar ook voor de klant. Artificial intelligence bleek de oplossing. De software scant nu automatisch alle foto's op de aanwezigheid van nummers.

Het gaat overigens niet alleen over herkenning van cijfers, ook letters worden meegenomen. Het maakt dus niet uit of het startnummer alleen uit cijfers of ook uit letters bestaat. De lancering van deze tool je een enorme tijdswinst opleveren.

Het handmatig toevoegen van startnummers aan de honderden of soms wel duizenden foto's is immers een tijdrovende kwestie. Doordat dit nu automatisch gaat bespaart je niet alleen tijd, waarschijnlijk komt het ook de verkopen ten goede als de foto's sneller online staan.

Wil je meer weten over de werking van de automatische startnummerherkenning? Lees dan de uitgebreide how-to pagina op de Oypo website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord