Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Sumopaint; volwaardige online fotobewerker

dinsdag 27 januari 2009, 08:49 door | 42,199x gelezen | 3 reacties

We hebben de afgelopen jaren al redelijk wat online fotobewerkingstools voorbij zien komen. Deze tools worden echter met de dag indrukwekkender. Sumopaint is een nieuwe fotobewerker die weer eens duidelijk laat zien hoe hard de ontwikkelingen op dit gebied gaan.

Sumo Paint richt zich eigenlijk meer op tekenen, maar is ook uitstekend geschikt voor het bewerken van foto's. Je kunt hierbij onder andere werken met lagen en effect maskers. Het enige wat zo op het eerste gezicht echt ontbreekt is ondersteuning voor RAW bestanden. Mocht je Photoshop ergens niet bij de hand hebben, dan is Sumo Paint een aardig alternatief dat gratis online beschikbaar is.Met dank aan Bart voor de tip!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 27 januari 2009 om 13:05

  Bedankt voor deze tip. Prachtig gereedschap voor het maken van illustraties.

 2. blauwgestreept
  Profiel  blauwgestreept schreef op dinsdag 27 januari 2009 om 23:14

  Geweldig, nog leuker dan photoshop, vooral die roterende brushes!

 3. hbj
  Profiel hbj schreef op woensdag 28 januari 2009 om 10:05

  Indrukwekkend en zo simpel. Ja, als rechtgeaard Photoshopper ben ik behoorlijk onder de indruk. Ook al omdat ik vermoed dat deze toepassing aantoont dat de tweede generatie softwaretoepasingen eraan zit te komen.
  Die finnen hebben iets voor elkaar gekregen waar ADOBE(PhotoshopExpress)nog niet in geslaagd is n.l. een SaaS die ook echt werkt. SaaS betekent Software as a Service.

  Nu nog gratis, maar straks neem je 'n abbo op die "dienst" en heb je dus geen eigen software op je machine. Dus ook geen illegale versies!? Ja, ik weet dat capaciteit nog een probleem is maar SUMO geeft duidelijk de 'n kijkje in de nabije toekomst.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.881 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.881 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.