Bladerend door de [url=http://www.pcmweb.nl/]PCM[/url] van deze maand kwam ik een grappig fototooltje tegen: [url=http://www.snapmania.com/info/en/trm/]Tourist Remover[/url]. Nu was vooral de naam van de tool reden genoeg voor een artikeltje, maar het is natuurlijk ook best een handige dienst. Met Tourist Remover haal je eenvoudig storende (bewegende) voorwerpen uit je foto's. Voorwaarden is wel dat je meerdere foto's van hetzelfde onderwerp genomen hebt. De toeristen (e.d.) die je weg wilt hebben moeten dan wel doorgewandeld zijn zodat ze zich op een ander punt binnen de foto bevinden.">
Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Verwijder vervelende toeristen uit je foto's

dinsdag 5 september 2006, 22:40 door | 6.215x gelezen | 0 reacties

Bladerend door de PCM van deze maand kwam ik een grappig fototooltje tegen: Tourist Remover.
Nu was vooral de naam van de tool reden genoeg voor een artikeltje, maar het is natuurlijk ook best een handige dienst.

Met Tourist Remover haal je eenvoudig storende (bewegende) voorwerpen uit je foto's. Voorwaarden is wel dat je meerdere foto's van hetzelfde onderwerp genomen hebt. De toeristen (e.d.) die je weg wilt hebben moeten dan wel doorgewandeld zijn zodat ze zich op een ander punt binnen de foto bevinden.

Dat de tool niet altijd even goed werkt bewijst de galerij op de website al. Een 'toerist' staat twee keer op de foto terwijl hij juist verdwenen zou moeten zijn.

In Photoshop is hetzelfde effect natuurlijk eenvoudig na te maken, 2 layers en een layer mask is al voldoende, maar deze tool neemt het werk voor je uit handen. Overigens heb ik hetzelfde principe wel al eens eerder andersom gebruikt voor een fotootje.


schatzoeken in de achtertuin


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord