Elja Trum

Zwart-wit foto's automatisch omzetten naar kleur

donderdag 14 juli 2016, 21:42 door | 34.116x gelezen | 5 reacties

Heb jij nog zwart-wit foto's liggen die je eigenlijk graag eens in zou kleuren, maar heb je daar het geduld (of de kennis) niet voor? Met behulp van een nieuwe website kun je het inkleuren nu volledig automatisch laten uitvoeren.

Colorize Photos


De site maakt gebruik van slimme algoritmes die bedacht zijn door een team van de UC Berkeley universiteit in Amerika. De resultaten zijn niet altijd helemaal optimaal, maar aangezien er geen mens aan te pas komt is het toch indrukwekkend te noemen.

Je kunt zelf je eigen foto laten inkleuren door het webadres van de afbeelding in te voeren op Algorithmia. Een mooi kijkje in de toekomst van nabewerking.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Pieter
  Pieter schreef op donderdag 14 juli 2016 om 21:56

  Toekomst? Iedereen schiet toch in kleur. Waarom heeft dit dan toekomst

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 14 juli 2016 om 22:41

  @Pieter; het gaat mij erom dat complexe handelingen, zoals het inkleuren van een foto, door computers kan worden uitgevoerd.

  Dat deze specifieke handeling wellicht vooral prettig is voor de beperkte groep mensen die oude foto's in ere herstellen is wat dat betreft iets minder relevant. vrolijk

 3. Brian
  Brian schreef op maandag 18 juli 2016 om 12:18

  Ha, kunnen we eindelijk die nieuwe Leica monochroom eens gaan gebruiken vrolijk

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 18 juli 2016 om 12:44

  @Brian; lol vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.872 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord