Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bouw in Beeld 2008 wedstrijd

dinsdag 23 oktober 2007, 17:20 door | 5.929x gelezen | 0 reacties

Bouw in Beeld prijs 2008De recent opgerichte Edgar Degas Stichting roept in samenwerking met Ballast Nedam professionele fotografen op om voor 30 november 2007 hun portfolio en een projectvoorstel in te zenden voor de Bouw in Beeld prijs van 2008. Om mee te doen moet je wel woonachtig in Nederland zijn. De fotografie opdracht voor de Bouw in Beeld prijs 2008 is getiteld Mijn Ruimte, Mijn Plek. Met dit thema wil Bellast Nedam fotografen uitgedagen om de emotionele relatie tussen mens en ruimte te verbeelden. De hoofdprijs is 10.000,- euro.

Ballast Nedam zegt de relatie tussen de fotografie en architectuur belangrijk te vinden omdat architectuur fotografen inspireert en tegelijkertijd fotografie de architectuur een spiegel voor houdt. Daarom heeft Ballast Nedam in 2006 het initiatief genomen voor deze Bouw in Beeld prijs. De prijs biedt Nederlandse fotografen de kans zich te presenteren op belangrijke culturele podia en mee te dingen naar de geldprijs.

Een selectiecommissie bestaande uit beeldend kunstenaar Ine Lamers, fotografen Marcel van der Vlugt en Jan Zwart, Kim Bouvy (curator Bouw in Beeld tentoonstellingen) en Chris Mos (directeur commercie en communicatie van Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling) selecteert tien fotografen die hun serie kunnen realiseren. Het gemaakte werk wordt van 17 juni t/m 12 juli 2008 geŽxposeerd in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Tijdens de vernissage zal de winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2008 bekend worden gemaakt. De tentoonstelling reist na juli door naar andere Nederlandse culturele podia.

Tijdens de eerste Bouw in Beeld prijs 2007 zonden ruim zeventig fotografen hun werk in voor de opdracht GebouwGezichten. De fotoseries van twaalf finalisten werden van maart tot mei 2007 tentoongesteld in het Nederlands Architectuurinstituut te Rotterdam. Maarten van Schaik (1973), die in 1997 afstudeerde aan de Amsterdamse Rietveld Academie, sleepte met zijn vierdelige serie de Bouw in Beeld prijs 2007 in de wacht.

Deadline voor inzending is 30 november 2007.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord