Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Epische vulkaan-bliksemfoto wint de 'Perfect Moment' wedstrijd

woensdag 11 maart 2020, 17:17 door | 3.760x gelezen | 2 reacties

Een opmerkelijke foto van een bliksemstorm die knettert boven een woeste vulkaanuitbarsting is bekroond met de Grand Prize in fotocompetitie The Perfect Moment.

The perfect fear Francisco Negroni

The perfect fear van Francisco Negroni

Dit ongelooflijke beeld, genomen door Francisco Negroni, toont de Calbuco-vulkaan, bekend als een van de gevaarlijkste in Chili.

De foto toont een zogenaamde 'vuile storm', een fenomeen waarbij honderden bliksemschichten verbonden lijken te zijn in een oogverblindende 'netachtige' structuur boven vurige pluimen van gas en lava. Het totale effect is adembenemend.

In onderstaande video kun je zien waarom deze foto de hoofdprijs heeft gewonnen:


Wedstrijdjuryleden Max Rive uit Nederland en John Weatherby uit de Verenigde Staten omschrijven de foto als 'echt spectaculair'.

Max: Deze afbeelding toont een zeldzaam moment van de uitbarsting van de vulkaan Calbuco met werkelijk spectaculaire natuurkrachten waardoor je enige tijd naar de afbeelding moet blijven staren.

Het is de combinatie van de zeldzaamheid van dit natuurlijke fenomeen met de technische kwaliteit van het beeld dat het zo krachtig en uniek maakt. Deze afbeelding maakte de meeste indruk op mij en kon niet beter passen bij het onderwerp 'Perfect Moment'.


De prijs werd uitgereikt door de fotowedstrijdwebsite Our World In Focus. Deze prachtige foto leverde getalenteerde fotograaf Francisco een 2.000 dollar geldprijs, een Tamron 2.8 G2 cameralens en een tegoedbon van 200 dollar op voor camera-apparatuurwinkel Lens Pro To Go.

Perfect storm Bence Mate

The perfect storm van Bence Mate

De tweede prijs ging naar Bence Mate, die 500 dollar contant en 100 aan vouchers ontving voor zijn inzending 'Eye To Eye', een foto die een stand-off toont tussen een groengekroonde kolibrie en een groene pit-adder.

Er waren een aantal werkelijk verbluffende inzendingen voor de competitie en je kunt alle winnaars bekijken op de wedstrijdwebsite.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Rene veldt
    Rene veldt schreef op donderdag 12 maart 2020 om 04:58  | reageer

    Prachtige fotoos, wat 'n kunst om die te 'schieten' met mogelijk gevaar voor eigen leven, prachtig! Kathmandu, Rene Veldt.

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op donderdag 12 maart 2020 om 11:16  | reageer

    @René: jouw tip, dankjewel!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord