Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Bram Berkien

Google fotowedstrijd voor studenten

zaterdag 17 december 2011, 22:46 door | 5.907x gelezen | 4 reacties

Zojuist kreeg ik van een vriend een tip toegestuurd gekregen. Google, of specifieker het sociale netwerk Google+, organiseert een wereldwijde fotowedstrijd specifiek voor studenten. Deelnemers wordt gevraagd te kiezen uit één van de tien volgende categorieën: me, food, travel, fashion, action, street, sport, night, sound/silence en point of view.

De honderd beste inzendingen worden beloond met een Samsung Galaxy Nexus telefoon. De tien beste inzendingen worden tentoongesteld in de Saatchi Gallery in Londen en de beste deelnemer wint een fotografiereis naar een bestemming naar keuze, onder begeleiding van een professionele fotografiecoach. Werknemers van de Saatchi Gallery zullen alle inzendingen beoordelen om tot een prijsverdeling te komen.

Belangrijk om te vermelden is ook dat op de website expliciet vermeld wordt dat alle rechten over de foto's bij de fotograaf blijven, dus je hoeft niet bang te zijn voor commerciële trucjes zoals die bij sommige andere wedstrijden worden toegepast. De deadline ligt op 31 januari 2012 en al deze informatie (plus slechts een klein beetje meer) kun je nalezen op deze speciale pagina van Google.

Google fotowedstrijd

Ik zal zelf de komende dagen mijn werk eens kritisch bekijken en een keuze maken uit een van de tien thema's. Misschien dat ik zelfs nog werk speciaal voor de wedstrijd zal schieten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Bram Berkien

Over de auteur

Bram is een zelfstandig fotograaf uit Eindhoven die zich richt op filmische series en ongeposeerde aansprekende zwart-wit portretten. Met zijn werk richt hij zich op eigenzinnige merken, bedrijven en personen. Zijn werk is te zien op bramberkien.nl.

4 reacties

 1. rbrt
  Profiel rbrt schreef op zondag 18 december 2011 om 00:42  | reageer

  Copyright "watchdog" Artists' Bill of Rights was niet erg te spreken over de wedstrijdvoorwaarden.

  Quote: "..., the way Google+ treats students images does not honour their moral rights, Google+ deletes copyright metadata from every students image displayed on Google+. Also the terms and conditions themselves actually state that Google will use students photos to advertise Google+.

  It is impossible to recommend to students that they should enter a contest with such terms."

 2. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op zondag 18 december 2011 om 08:42  | reageer

  Rbrt, deze informatie is natuurlijk niet op die pagina's terug te vinden en het verbaast me wel een beetje. Ik vond het vrij integer overkomen, maar het verwijderen met metadata (hoewel ze daar waarschijnlijk een goede reden voor hebben) lijkt me niet de bedoeling. Ik kan er verder alleen de volgende zin over vinden:

  Who owns the copyright to the photographs submitted?
  Students retain ownership of all intellectual property rights in the entry. Google will not commercially exploit the Photographs.

  Ik zal ze toch eens een mailtje sturen.

  Toevoeging: dat mailtje hoeft al niet eens meer, ik heb je artikel gelezen en raad mensen af deel te nemen aan de wedstrijd. Ik zal Elja vragen dit artikel te verwijderen. Het is gewoon weer het zoveelste bedrijf dat voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten en denkt via zo'n wedstrijd goedkoop aan een grote hoeveelheid foto's van goede kwaliteit te kunnen komen.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 18 december 2011 om 11:30  | reageer

  Hier nog een site waar je als echte Pro beroemd mee kan worden vrolijk

  Omroep Max zoekt nog professionele fotografen en heeft nog een waslijst aan spatjes ook. Het moet niet gekker worden!

  Ik doe niet mee want ondanks de vette reiskosten vergoeding van Max ga ik met mijn Hummer toch nog verlies maken op die ritjes naar Hilversum vrolijk

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 18 december 2011 om 21:22  | reageer

  @Arno. Ook zonder Hummer is dit een verliespost. Ik ben benieuwd of het een vrijwilligersclub is, die MAX. Zal wel niet. De baas krijgt een mooi salaris en de leden van de opnamecrew zullen ook wel een loon krijgen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord