Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Illias Teirlinck winnaar Instagramwedstrijd #Lustforlife2019

dinsdag 3 september 2019, 15:51 door | 2.408x gelezen | 0 reacties

Illias Teirlinck is de winnaar van de Instagramwedstrijd #Lustforlife2019, een wedstrijd die het Nederlands Fotomuseum samen met Nationale-Nederlanden heeft georganiseerd.

De foto toont het lef van de fotograaf om dit beeld te maken. Hij is precies op juiste moment gemaakt en straalt plezier in het leven uit, net als de fotografie van Ed van der Elsken aldus de jury.

Illias Teirlinck viering saint v brussel

Viering Saint V, Brussel © Illias Teirlinck

De Instagramwedstrijd is georganiseerd ter ere van de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken. De tentoonstelling is nog tot en met 6 oktober te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Instagramwedstrijd #Lustforlife2019


Mensenfotograaf: dat is wat Ed van der Elsken was. Via zijn camera maakte hij contact met mensen over de hele wereld. Hij fotografeerde mensen het liefst in kleur. In kleur kon hij nog dichter bij de werkelijkheid komen. Zo bracht hij nog beter de emotie over. Hij wist als geen ander het geluk en het plezier in het leven vast te leggen.

GeÔnspireerd op het werk van Ed van der Elsken kon iedereen van 25 mei tot en met 31 juli 2019 zijn of haar foto delen op Instagram onder #Lustforlife2019. Geheel in de stijl van Ed van der Elsken moesten alle foto's in kleur zijn en de mens moest centraal staan.

Uit de meer dan 1600 inzendingen selecteerde de vakjury 30 foto's. De eerste prijs is gegaan naar Illias Teirlinck met een foto van drie meisjes tijdens de viering van Saint V in Brussel. Hij wint een gelimiteerde kleurenprint van Ed van der Elsken.

Ioana Cobzaru heeft de tweede prijs in de wacht gesleept met een foto van een rokend meisje, gemaakt in Bilbao, Spanje. De foto van een overstekende vrouw van Harry Aaldering is op de derde plaats geŽindigd.

De vakjury bestond uit Jan Dirk van der Brug (Fotograaf des Vaderlands), Sanne Donders (fotograaf) en Maarten van der Kamp (fotograaf).

Klik hier voor de foto's van de winnaars.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord