Elja Trum

Ilvy Njiokiktjien wint Zilveren Camera 2013

zondag 26 januari 2014, 23:26 door | 4.611x gelezen | 0 reacties

Vandaag zijn de winnaars van de Zilveren Camera van 2013 bekend gemaakt. De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland. Ilvy Njiokiktjien won de Zilveren Camera met een foto die ze maakte bij de begrafenis van Nelson Mandela.

Nelson ilvy njiokiktjien
Winnaar Zilveren Camera 2013: Ilvy Njiokiktjien
Nelson Mandela door de straten van Pretoria

Zo'n 10.000 foto's werden ingezonden voor de persfotowedstrijd door 548 fotografen. Een vakjury van fotografen, fotoredacteuren en journalisten koos de beste nieuwsfoto van het afgelopen jaar en overige winnaars. De thema's portret en cultuur & entertainment waren het populairst onder de inzenders.

Fotograaf Martijn Beekman won in twee categorieŽn. Zijn foto van Mark Rutte die een handkus geeft aan Tweede-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg werd verkozen tot beste binnenlandse nieuwsfoto.

De Canonprijs voor vernieuwende fotojournalistiek ging naar Rob Hornstra en Arnold van Bruggen. Zij maakten 'The Sochi Project', een fotoserie over de omstreden Olympische Spelen in Rusland.

De Nationale Portretprijs werd gewonnen door fotografe Robin de Puy. Ze fotografeerde haar vakgenote An-Sofie Kesteleyn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord