Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Jouk Oosterhof geselecteerd voor de Taylor Wessing Portrait prize in Londen

dinsdag 10 september 2019, 22:11 door | 3.115x gelezen | 2 reacties

Jouk Oosterhof is als enige Nederlander geselecteerd voor de Taylor Wessing Portrait prize in Londen. Vijf foto's die Jouk gemaakt heeft voor Linda Magazine worden vanaf 5 november geëxporteerd in de National Portrait Gallery van Londen.

Jouk Oosterhof GirlsNotBrides 5 Sajeda 15years.jpeg


Taylor Wessing Portrait prize


Deze jaarlijkse portretprijs is één van de meest prestigieuze fotografieprijzen ter wereld en toont nieuw werk van enkele van de meest opwindende hedendaagse fotografen.

Sinds de internationale competitie in 1993 begon, is het nog altijd een belangrijk platform voor portretfotografen en daarnaast biedt het ongekende mogelijkheden voor gevierde professionals, opkomende artiesten en amateurs. De winnaar van de eerste prijs ontvangt 15.000 pond. De tweede prijswinnaar ontvangt 3.000 pond en de derde prijs 2.000 pond.

Anoniem beoordeeld, weerspiegelt de diversiteit van stijlen in de tentoonstelling de internationale mix van inzendingen, evenals de individuele en gevarieerde benaderingen van fotografen voor het genre van portretten.

Jouk Oosterhof GirlsNotBrides 4 Anika 13years.jpeg


Fotografen werden opnieuw aangemoedigd om werken zoals bijvoorbeeld een fotoserie in te dienen als aanvulling op enkele portretten, en er was geen minimumformaat vereist voor afdrukken.

In het derde jaar van de wedstrijd voor digitale inzending werden de prijswinnende foto's en de foto's die werden geselecteerd voor opname in de tentoonstelling gekozen uit 3.700 inzendingen van 1.611 fotografen uit 70 landen. Er zijn in totaal 55 portretten van 31 kunstenaars geselecteerd voor weergave, waarvan 13 inzendingen een serie zijn.

Jouk Oosterhof GirlsNotBrides 3 Shahida 16years.jpeg


Jurycomité


Het jurycomité van dit jaar bestond uit Nicholas Cullinan, voorzitter (directeur, National Portrait Gallery, Londen); Elaine Constantine, fotograaf en filmregisseur; Shane Gleghorn, Managing Partner, Taylor Wessing; Sara Hemming, mede-oprichter en creatief directeur NATAAL, Magda Keaney (Senior Curator of Photographs, National Portrait Gallery, Londen) en Nicola Shipley, directeur GRAIN Projects.

Dr. Nicholas Cullinan, directeur van National Portrait Gallery, Londen, zegt: De inzendingen voor de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize hebben dit jaar een uitstekende variëteit aan thema's en stijlen getoond over de definitie van fotografische portretten.

Ik ben getroffen door de inspirerende en emotionele verhalen van gemeenschap en familie die aanwezig zijn in de inzendingen. Elk jaar demonstreert de prijs het uitstekende niveau waarop fotografen over de hele wereld werken en ik kijk er erg naar uit om bezoekers te verwelkomen in deze jaarlijkse showcase.


Jouk Oosterhof GirlsNotBrides 1 Jesmin 16years.jpeg


Shane Gleghorn, Managing Partner, Taylor Wessing, zegt: Naarmate ons partnerschap met de National Portrait Gallery zijn twaalfde jaar ingaat, zijn we erg trots op het talent van de tentoongestelde fotografen.

Met verschillende stijlen en onderwerpen uit 70 landen over de hele wereld, was dit jaar oordelen net zo uitdagend als altijd, met alle deelnemers die fascinerende en tot nadenken stemmende beelden creëerden.

De toewijding van de fotografen aan excellentie en creativiteit is inspirerend en ik ben ervan overtuigd dat bezoekers van de tentoonstelling het ongelooflijk enerverend zullen vinden.


Jouk Oosterhof GirlsNotBrides 2 Sabina 19years.jpeg


Taylor Wessing Fotografische portretprijs 2019


De prijzen voor de Taylor Wessing Fotografisch Portret Prijs 2019 worden op dinsdag 5 november 2019 om 19.00 uur bekendgemaakt. De foto-expositie zal plaatsvinden 7 november 2019 - 16 februari 2020 en wordt ondersteund door Taylor Wessing himself.

De prijs voor een volledige prijskaartje is vanaf 6 pond. Zie voor verdere informatie de website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. gast schreef op woensdag 11 september 2019 om 15:35  | reageer

  Gefeliciteerd Jouk Oosterhof. Mooi resultaat! Prachtige rustige maar toch kleurrijke portretten.

 2. peter nadort
  Profiel peter nadort schreef op dinsdag 17 september 2019 om 11:37  | reageer

  Hallo,
  Voor mij wordt het steeds moeilijker om foto's mooi te vinden. Maar deze is de top Portretten die voor mij silhouetten zijn. Hetzelfde als een landschapsfoto met een pop er op o.i.d.

  Hoop toch dat de ware mooie (waar je uren naar kunt kijken) foto's zoals b.v. van Nel Talen en b.v. Andrea Gulinx het blijven doen i.p.v. deze (voor mij oninteressant) plaatjes
  Groet van peter nadort

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord