Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2017

donderdag 15 juni 2017, 10:01 door | 4.585x gelezen | 1 reactie

Natuurfotografie.nl organiseert van 19 augustus tot en met 3 september 2017 in het Nationaal Park de Hoge Veluwe de tweede editie van het Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.

Opvallend aan de wedstrijd is dat alle deelnemers hun foto's binnen een bepaalde periode in hetzelfde gebied moeten maken. Het gelijke speelveld, waarbij de omstandigheden voor elke deelnemer gelijk zijn, zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Natuurfotografie wedstrijd

Twee categorieën


Het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie heeft twee categorieën: amateurs en professionals. Professionals zijn fotografen met een relevante Kamer van Koophandel inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie.

Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats. Voor elke categorie is een uitgebreid reglement.

Natuurfotografie wedstrijd

Opzet


Elke deelnemer dient vier foto's in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Professionals hebben 16 uur de tijd tussen 2 september 2017 om 14:00 en 3 september 12.00 uur om binnen een afgebakend gebied de foto's te maken. De camera's worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto's in.

In een periode van twaalf dagen, namelijk van 19 augustus tot en met 30 augustus krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de vier foto's te maken. Zij uploaden de foto's via de website.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 3 september rond 16.00 uur tijdens de Veluwse Fotodag bekend gemaakt.

De blauwe flits


De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het kampioenschap en ontvangen de wisseltrofee 'de blauwe flits'. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen en 100 en 1.000 euro.

Locatie natuurfotografie wedstrijd

Inschrijving


Lijkt het je leuk om mee te doen dan kun je jezelf vooraf inschrijven op de site. Aan deelname zijn kosten verbonden (15 euro voor amateurs, 25 euro voor professionals) en het aantal deelnemers is gelimiteerd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. gast schreef op donderdag 15 juni 2017 om 15:37  | reageer

    Ik hou niet van jurysporten en dit is wel de overtreffende trap.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord