Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Iris van Liempt

Nederlands Kampioenschap natuurfotografie

dinsdag 26 april 2016, 16:16 door | 6.072x gelezen | 12 reacties

Natuurfotografie.nl organiseert dit jaar het eerste Nederlands Kampioenschap natuurfotografie. Het evenement zal plaatsvinden van 1 tot en met 17 juni in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Nknatuurfotografie


De competitie


De competitie zal worden ingedeeld in drie categorieën: professionals (fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie), amateurs en jongeren (12 tot en met 18 jaar).

De professionals krijgen 16 uur de tijd om vier foto's te maken in een afgezet gebied: donderdag 16 juni 15:00 uur tot 23:00 en vrijdag 17 juni 04:15 tot 12:00 uur. De amateurs krijgen de 12 dagen daarvoor de tijd om ook vier foto's te maken.

De competitie is op deze manier zo eerlijk mogelijk: het speelveld binnen iedere categorie (tijd, omgeving en omstandigheden) is voor iedere fotograaf binnen eenzelfde categorie gelijk.

Uiteindelijk dient iedere fotograaf een soort portfolio in te leveren van vier verschillende foto's in vier categorieën: één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. Naast natuurlijk de titel Nederlands kampioen natuurfotografie zijn er geldprijzen te winnen tussen 100 en 1000 euro.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit onder andere Jan Vermeer en Daan Schoonhoven.

Aanmelden


Aanmelden dient vooraf te gebeuren. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je zo snel mogelijk aan. Je dient verder ook inschrijfgeld te betalen.

Je kunt je op de website aanmelden voor één van de categoriën: Professionals (kosten: 25 euro), Amateurs (kosten: 15 euro) of Jongeren (kosten: 7,50 euro).

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

12 reacties

 1. Geer Janssen
  Geer Janssen schreef op dinsdag 26 april 2016 om 12:33

  Jammer het gaat weer om geld, natuur kost niets, dieren kosten niets maar de mens wil geld!

 2. Arie van der Laan
  Arie van der Laan schreef op dinsdag 26 april 2016 om 14:37

  Helemaal gelijk Geer en toch een reden om niet mee te doen. De AWD zou hier dan ook geen toestemming voor moeten geven

 3. Beka
  Beka schreef op dinsdag 26 april 2016 om 14:53

  Ben het helemaal met de vorige sprekers eens. De workshops rijzen als paddenstoelen uit de grond, maar nooit gratis.

 4. Arie van der Laan
  Arie van der Laan schreef op dinsdag 26 april 2016 om 15:45

  Er word ook onderscheid gemaakt tussen amateurs en professionals want die mogen wel na zonsopkomst en na zonsondergang foto,s maken wat ook tegen de regels is die de AWD heeft gemaakt dus een vorm van discriminatie tussen nederlanders

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord