Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

Nikon European Film Festival

dinsdag 6 oktober 2015, 19:22 door | 4.853x gelezen | 0 reacties

Dit jaar vindt de tweede editie van het Nikon European Film Festival plaats. Het thema dit jaar is 'Everyday Moments'. De bedoeling is om een korte film in te zenden (minimaal 30 seconden, maximaal 140 seconden) waarin je een alledaags moment memorabel maakt. Nikon werkt samen met de organisatie Raindance om het festival mogelijk te maken.

Inzendingen kunnen ingestuurd worden vanaf 13 oktober tot 15 januari 2016. De inzendingen mogen met ieder apparaat gefilmd zijn. Het festival is dus echt toegankelijk voor zowel de enthousiaste hobby'er als de professional en daar is het ook op gericht.

Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen. Er zijn in totaal vijf verschillende prijzen te winnen:

Grand Prix


De Grand Prix prijs wordt gewonnen door degene met de beste combinatie van verhaal en creatief materiaalgebruik. Uiteindelijk is dit de hoofdprijs. Vorige jaar werd deze gewonnen door Jagjeet Singh, met zijn film Voiceless - Stop The Bullies. Deze film is hieronder te zien.


De prijs bestaat uit een Nikon D810 body met met AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR objectief; ME-1 Stereo microfoon; een compleet verzorgde netwerkreis naar het Cannes film festival in mei 2016, als speciale gast van Raindance.

Nikon D810

Best Narrative


De Best Narrative prijs wordt gewonnen door het beste verhaal verteld vanuit een uniek perspectief. De prijs bestaat uit een Nikon D750 body met AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR lens; ME-1 Stereo microfoon; 3.000 euro prijzengeld.

Technical Excellence


De Technical Excellence prijs wordt uitgereikt aan degene die het meest creatief gebruik maakt van zijn/haar materiaal. De prijs bestaat uit een Nikon D750 body met AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR lens; ME-1 Stereo microfoon; 3.000 euro prijzengeld.

Best Student Entry


Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste inzending onder studenten. De prijs bestaat uit een Nikon D750 body met AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR lens; ME-1 Stereo microfoon; 2000 euro prijzengeld.

Best Film As Voted By The Public


De naam zegt het al: deze prijs wordt uitgereikt aan de film met de meeste publieksstemmen. De prijs bestaat uit dezelfde filmkit als bovenstaande drie prijzen, alleen zonder prijzengeld.

Bekijk alle winnende films van vorig jaar hier.


Ingezonden films worden beoordeeld door een jury met onder andere regisseur Asif Kapadia, die in 2012 met zijn documentaire 'Senna' de Bafta award voor beste documentaire heeft gewonnen en onlangs de documentaire 'Amy' heeft uitgebracht.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord