Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nikon sponsor van de Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019

zaterdag 26 oktober 2019, 13:31 door | 2.468x gelezen | 0 reacties

Nikon kondigt met trots aan dat het de Europese sponsor van de Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019 is. De wereldwijde competitie, die mogelijk wordt gemaakt door FotoDocument, is bedoeld om getalenteerde vrouwelijke fotografen in het zonnetje te zetten.

Daarnaast belicht het de grote rol die fotojournalistiek en documentairefotografie kunnen spelen bij het onder de aandacht brengen van belangrijke, maar tot nu toe nog nauwelijks gerapporteerde sociale, ecologische, economische en culturele vraagstukken.

Marilyn Stafford photo award


De in de Verenigde Staten geboren en in het Verenigd Koninkrijk gevestigde, gerenommeerde fotografe Marilyn Stafford stelde de onderscheiding in 2017 in om vrouwen in dit vakgebied te helpen de erkenning te krijgen die ze verdienen.

Marilyn's eigen documentairefotografie over Algerijnse vluchtelingen in Tunesië werd beroemd en haalde in 1958 de voorpagina van The Observer, waardoor de benarde situatie van de vluchtelingen onder de aandacht van de wereld werd gebracht.

De nu jaarlijkse onderscheiding stelt 2000 Engelse pond ter beschikking om een professionele vrouwelijke fotograaf in staat te stellen een documentair fotoverslag te maken. Daarnaast biedt het een platform aan vrouwelijke fotografen, binnen het traditioneel door mannen gedomineerde vakgebied van de fotojournalistiek , waarop ze hun werk kunnen promoten.

Het optreden van Nikon als sponsor doet recht aan de voortdurende inzet van het bedrijf om vrouwelijk talent binnen de fotografiebranche te koesteren.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord