Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Anouk Timmerman

Nominaties Zilveren Camera bekend

woensdag 12 januari 2011, 22:01 door | 7.595x gelezen | 21 reacties

Vandaag zijn de nominaties voor de Zilveren Camera 2010 bekend gemaakt. De genomineerde foto's en series zijn vanaf vandaag te bekijken op de website zilverencamera.nl.

De Zilveren Camera is gericht op het stimuleren van de Nederlandse fotojournalistiek. Jaarlijks worden er duizenden foto's ingezonden en beoordeeld door de jury. Dit jaar waren dit bijna 10.000 foto's, afkomstig van 444 verschillende fotografen, binnen acht verschillende categorieŽn (waaronder bijvoorbeeld Binnenlands nieuws en Sport). Dit jaar waren er bijna 70 deelnemers meer dan in 2009.

Binnen iedere categorie zijn drie losse beelden en drie series geselecteerd voor mededinging naar de Zilveren Camera. Onder de genomineerden zijn onder andere Pim Ras en Robin Utrecht, die vorig jaar in de categorie Binnenlands nieuws hoog scoorden met hun foto's van de aanslag op Koninginnedag 2009. De foto's van alle genomineerden zijn vanaf vandaag te bekijken op de website.

Nominaties Zilveren Camera bekend

Uitreiking


De prijs wordt uitgereikt op zondag 23 januari in het Fotomuseum te Den Haag. Naast de Zilveren Camera worden dit jaar voor het eerst twee extra prijzen uitgereikt, namelijk de Canon Prijs voor de vernieuwende fotojournalistiek en de Portretprijs die in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum tot stand is gekomen. Het werk van de genomineerden wordt daar ook geŽxposeerd. De expositie is te bezoeken van 22 januari tot en met 27 februari.

Vertel eens, wat vind jij?


Waar ik natuurlijk benieuwd naar ben, is jullie mening. Wat vind jij van de nominaties? Van welke foto's of series ben je onder de indruk, en van welke juist niet? Wat is je favoriet? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Anouk Timmerman

Over de auteur

Anouk Timmerman is zelfstandig tekstschrijver en fotograaf. Ze werkt veel voor de zakelijke markt en maakt portretten en reportages. Anouk is bovendien docent fotografie voor Photoguide, haar tweede bedrijf. In haar vrije tijd is ze veel te vinden bij haar paard en fotografeert ze veel concerten. Volg Anouk ook op Twitter!

21 reacties

 1. Ron ter Burg
  Profiel  Ron ter Burg schreef op woensdag 12 januari 2011 om 22:23

  Ik heb een groot deel van de nominaties bekeken. dee foto's van Pim Ras maken een grote indruk op me. Hij weet altijd de beslissende momenten op een prachtige manier vast te leggen. Er staan ovrigens nog veel meer prachtige beelden tussen. De kwaliteit is hoog. Ik benijd de jury niet.

 2. gast
  gast schreef op donderdag 13 januari 2011 om 00:06

  Erg opvallend als je de nominaties in verschillende categorieën bekijkt en ook even naar de juryleden, opvallend veel overeenkomsten. ANP nominaties en anp jury, Volkskrant, AD precies hetzelfde. Ons kent Ons is belangrijker dan de persfoto die tegenwoordig op een kalender foto moet lijken.

 3. RobertW
  Profiel RobertW schreef op donderdag 13 januari 2011 om 06:15

  Toevallig (?) dat Robin Utrecht ook nu weer bij een gelegenheid waar de koningin aanwezig is, een foto weet te maken waarbij iemand door de lucht vliegt... Je zou er bijna wat van gaan denken vrolijk Overigens weet je bij voorbaat al dat er foto's van Robin Utrecht, Pim Ras en Joost van den Broek zijn genomineerd...

 4. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op donderdag 13 januari 2011 om 15:13

  @gast: Ik heb gister op Facebook nog meegepraat in een chat met enkele bestuursleden. Ik heb toen ook gevraagd of de juryleden ook de naam van de fotograaf bij een inzending te zien krijgen. Dit was niet het geval (alleen bij de Canon-prijs wel). Natuurlijk blijft wel altijd de kans bestaan dat ze de ingezonden foto's al eerder ergens hebben gezien.

  @Robert: Was mij ook opgevallen inderdaad (soortgelijke gebeurtenis, en om het nog grappiger te maken weer met de nodige beweging bovendien).

  Op de serie voetballers kwam gister in de chat trouwens veel kritiek. De inzending van Daimon (genomineerd Canon-prijs) kreeg veel lof. Moet zelf nog eens bekijken wat nu exact mijn favoriet(en) is (zijn).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord