Elja Trum

Onbekende fotograaf winnaar NUfotoprijs

donderdag 14 mei 2009, 08:56 door | 5,991x gelezen | 8 reacties

Een nog onbekende fotograaf is de winnaar van de NUfotoprijs. Bij deze jaarlijkse wedstrijd worden de beste nieuwsfoto's geselecteerd die door lezers van de nieuwssite nu.nl zijn ingestuurd. Nufoto.nl hoopt dat de fotograaf zich binnenkort alsnog meldt.

Op de (redelijk bewogen) foto is te zien hoe een brandweerman een kind uit een brandende woning in Amsterdam redt. Gisterenavond werd de winnaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Hotel Arena. De mooiste foto's van 2008 zijn nog tot 14 juni te bewonderen in dit hotel in Amsterdam.

De tweede prijs ging naar Tom Reubzaet. Hij maakte een foto van een auto die in Arnhem te water is geraakt. Toevallig ging de tweede prijs vorig jaar ook al naar een foto van een auto in het water. De derde prijs ging naar een foto van een spreeuwenplaag in de Utrechtse Vogelenbuurt. Deze foto werd gemaakt door Ton C. Kroon.

Winnaar NUfotoprijs 2009


Dicht op het Nieuws
Nu.nl heeft dit jaar vanwege het tienjarige bestaan van de website ook een boek uitgebracht met lezersfoto's. In Dicht op het Nieuws staan de honderd mooiste foto's van de afgelopen zes jaar. De foto's in het boek zijn ook geschoten door de (amateur)fotografen die hun foto via de website ingestuurd hebben.

Naast de foto's bevat het boek ook een 18-tal interviews met fotografen. Dicht op het Nieuws is te koop voor 12,50 euro en bevat 144 pagina's.

Ge´nteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Dicht op het nieuws
Dicht op het nieuws
-


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 14 mei 2009 om 14:34

  De fotograaf die de winnende foto gemaakt heeft is inmiddels bekend. De fotograaf heet Stijn van Jaarsveld en woont momenteel in Nieuw-Zeeland.

 2. gast schreef op donderdag 14 mei 2009 om 16:51

  Om nou te zeggen dat het een goede foto is... Het moment misschien, maar dit had net zo goed met een telefoon gemaakt kunnen worden.

 3. Edgo
  Profiel Edgo schreef op donderdag 14 mei 2009 om 19:38

  Ik ben een tijdje terug ook benaderd door nu.nl. Foto van mij met daarop Balkenende al fotograferend met zijn mobieltje, wilden ze wel graag in het boek hebben.
  Ik mijn externe schijven 26 keer doorgezocht. Laat ik nou net die foto niet meer in HR kunnen vinden....

 4. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op vrijdag 15 mei 2009 om 01:02

  @gast | Een veelgemaakte fout bij de beoordeling van nieuwsfoto's is dat de kwaliteit van de foto goed moet zijn. Het gaat dus niet om de kwaliteit maar om het gevoel dat de foto oproept bij de mensen die er naar kijken en dan doet een spooky foto van een brand het om de een of andere reden altijd heel erg goed.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.