Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Ongelooflijke resultaten bij winnaars Fotowedstrijd iPhone 11

dinsdag 24 maart 2020, 20:02 door | 4.344x gelezen | 2 reacties

De foto- en videomogelijkheden van de nieuwe Apple iPhone 11 Pro zijn zijn echt enorm! Apple heeft nu de mooiste foto's die gemaakt zijn met een iPhone 11 (Pro) in de nachtmodus onthuld. En hierbij zijn een aantal verbazingwekkend waardige winnaars bekendgemaakt!

Apple shot on iphone challenge winners konstantin chalabov

Foto: Konstantin Chalabov (Rusland)

Bovenstaande dramatische foto zou zomaar een filmscène kunnen zijn. Konstantin Chalabov heeft met een iPhone 11 Pro een klein busje in de sneeuw gefotografeerd. Het licht van het busje zorgt voor het dramatische effect in de foto.

De jury zegt dat het beeld vragen oproept, zoals waar de chauffeur is en waarom het busje gestopt is Door de nachtmodus zie je toch nog veel details in deze donkere setting.

Foto in de nachtmodus


Fotografen van over de hele wereld konden meedoen aan de fotowedstrijd. De enige regels waren dat er een foto in de Nachtmodus gemaakt moest worden met een iPhone 11 (Pro). Een jury heeft uit de duizenden inzendingen zes winnaars gekozen en hier commentaar bij gegeven.

De winnende foto's zijn, behalve op de website en Instagram-pagina van Apple ook te zien op billboards wereldwijd. De meeste foto's zijn gemaakt met een iPhone 11 Pro (Max).

Er is echter ook een foto bij die gemaakt is met een iPhone 11. En het resultaat mag er absoluut wezen. Wellicht is het een goede inspiratie om zelfs eens met je iPhone (11 (Pro)) aan de slag te gaan.

Winnaars


De winnaars komen uit China, India, Rusland en Spanje. Hieronder zie je de rest van de winnende foto's:

Onderstaande foto is een mooie, symmetrische compositie van Andrei Manuilov van een flatgebouw met waslijnen ertussen. Hij is gemaakt met een iPhone 11 Pro Max.

De jury vindt het een winnende foto omdat er zoveel lagen van diepte in zitten. Ook geeft hij weer hoe mensen leven en ook hier worden weer vragen opgeroepen en word je nieuwsgierig gemaakt. Volgens de jury kon deze foto alleen zo gemaakt worden in de nachtmodus.

Apple shot on iphone challenge winners andrei manuilov

Foto: Andrei Manuilov (Rusland)

Onderstaande foto van Mitsun Soni van de rode boom doet denken aan buitenaardse taferelen of een sciencefiction film. De jury vond het een bijzondere foto, waarbij zowel de grond als de boom een dieprode kleur hebben.

Door het contrast van het felle rood op het donkerblauw van de lucht in de foto krijgt hij een dramatisch effect. Door de nachtmodus worden de kleuren nog wat feller en lijkt het bijna alsof het nog schemert, terwijl het eigenlijk nacht is.

Apple shot on iphone challenge winners mitsun soni

Foto: Mitsun Soni (India)

In onderstaande foto gebruikte Rubén P. Bescós de nachtmodus op een heel andere manier dan de overige foto's. In de nachtmodus kun je naast nachtfoto's ook foto's met dramatisch licht, bijvoorbeeld tijdens een zonsondergang.

De silhouetten op het fel oranje canvas maken de foto extra spannend, naast het feit dat je de textuur van de stenen op de voorgrond ook nog kunt zien. Zonder nachtmodus zou dit ook allemaal donker zijn, net als de silhouetten. Hierdoor vertelt de foto echt een verhaal.

Apple shot on iphone challenge winners ruben p bescos

Foto: Rubén P. Bescós (Spanje)

Rustam Shagimordanov maakte onderstaande prachtige foto met een 'gewone' iPhone 11, als enige van de winnaars. Het winterse dorpje aan zee ziet er aanvankelijk koud uit, maar tegelijkertijd warm door het warme licht van de rode huisjes. Het licht en de huisjes zorgen voor veel diepte in deze foto.

Apple shot on iphone challenge winners rustam shagimordanov

Foto: Rustam Shagimordanov (Rusland)

Op het eerste gezicht lijkt onderstaande foto misschien niet zo'n bijzonder tafereel, maar de jury vond dat hierbij de iPhone op zijn best wordt gerepresenteerd. Eric Zhang heeft hiermee namelijk een typisch moment uit het leven gegrepen, maar zonder dat het geposeerd oogt.

Doordat de foto zo realistisch is, wordt hij ook dynamisch, alsof je er zelf midden tussenin zit.

Apple shot on iphone challenge winners yu zhang

Foto: Yu 'Eric' Zhang (China)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. steven
  steven schreef op donderdag 26 maart 2020 om 07:12  | reageer

  Amai, straffe foto's!
  Wat dat eerste beeld betreft, "de jury zegt dat het beeld vragen oproept, zoals waar de chauffeur is en waarom het busje gestopt is". Euhm, de chauffeur is gestopt om een foto te maken misschien?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op donderdag 26 maart 2020 om 10:11  | reageer

  @Steven: hahahaha...ik denk dat je gelijk hebt en dat de chauffeur zelf de fotograaf is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord